Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világ leggazdagabb országai nem veszik ki a részüket a migránsválságból

Tóth Dalma

2016.07.18. 17:28

A leggazdagabb országok a menekültek 9 százalékának adnak otthont.
OXFORD, 15:00

A leggazdagabb országok a menekültek 9 százalékának adnak otthont.

A tanulmányt az Oxfam civil szervezet készítette, amelynek legfőbb célkitűzése a szegénység felszámolása. 

USA, Kína, Japán, Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság együtt a világgazdaság 60 százalékáért felelősek. A világ hat leggazdagabb országa 2,1 millió menekültet fogadott be eddig, ami a menekültek 9 százalékát jelenti, a többi teher pedig a szegényebb országokra hárul.

Németország 736,740 migránsnak ad otthont, a többi 1,5 millió menekült pedig Franciaország, Egyesült Királyság, USA, Kína és Japán között oszlik el. Az Egyesült Királyság csak 168,937 menekültet fogadott be eddig. 

A migránsoknak több mint felét, körülbelül 12 millió embert Jordánia, Törökország, Palesztina, Pakisztán, Libanon és Dél-Afrika fogadta be, annak ellenére, hogy ők együtt a világgazdaságnak csak a 2 százalékát adják.

Most sokkal jobban szükség van arra, mint valaha, hogy az Egyesült Királyság megmutassa, mennyire nyitott, toleráns és felkészült arra, hogy kivegye a saját részét a válság megoldásában. Szégyen, hogy az egyik leggazdagabb ország, csak a menekültek 1 százalékának nyújt menedéket." 

- mondta Mark Goldring, az Oxfam vezetője.

Az ENSZ menekültügyi szervezete szerint a világon 65 millió ember menekült el otthonából, erőszak, háború vagy az emberi jogok eltiprása miatt. Közülük "csak" 3 millióan várnak arra az iparosodott országokban, hogy megkapják a menekültstátuszukat.

(The Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére