Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A terroristák ismét aktiválták magukat

888.hu

2017.05.02. 12:58

Heves tûzharc bontakozott ki kedden pakisztáni katonák és tálib harcosok között az afgán határhoz közeli törzsi területeken; mindkét fél azt állítja, hogy súlyos veszteségeket okoztak egymásnak. Ezzel szinte egy idõben legkevesebb tíz iraki katonával végzett kedden kora reggel az Iszlám Állam nevû terrorszervezet Irak nyugati részén - közölték helyi tisztségviselõk és biztonsági források.
MOSZUL, KABUL, 12: 28

Heves tűzharc bontakozott ki kedden pakisztáni katonák és tálib harcosok között az afgán határhoz közeli törzsi területeken; mindkét fél azt állítja, hogy súlyos veszteségeket okoztak egymásnak. Ezzel szinte egy időben legkevesebb tíz iraki katonával végzett kedden kora reggel az Iszlám Állam nevű terrorszervezet Irak nyugati részén – közölték helyi tisztségviselők és biztonsági források.

A rajtaütés az el-Anbár tartománybeli Ratba településen történt. A támadók rakétákat és aknavetőket vetettek be, mielőtt megrohamozták a hadsereg egyik helyi támaszpontját. A katonák viszonozták a tüzet, az összecsapások két órán keresztül tartottak. Az incidensben hat katona megsebesült.

Az Iszlám Állam 2014-ben hatalmába kerítette el-Anbár tartomány szinte teljes egészét, de tavaly sikerült kiűzni őket a jelentősebb városokból: februárban a tartományi központból, Ramádiból és júniusban Fallúdzsából is. A szélsőséges szervezet harcosai azóta is rendszeresen támadják a tartományban állomásozó biztonsági erőket.
Ugyanez Pakisztánban

A pakisztáni hadsereg közlése szerint tálib fegyveresek Afganisztánból szivárogtak át pakisztáni területre, hogy támadást hajtsanak végre két katonai ellenőrzőpont ellen Dél-Vazirisztán törzsi területen. A katonák három támadóval végeztek és számos társukat megsebesítették, miközben azok visszafelé menekültek Afganisztánba – közölte a hadsereg.

A tálib mozgalom eközben közleményben elismerte, hogy ők állnak az akció mögött, és bosszúból követték el a támadást amiatt, hogy néhány napja Észak-Vazirisztánban feltehetően egy amerikai harci drón végzett számos tálib fegyveressel. A mozgalom szerint nagyjából 120 harcosuk vett részt az ellenőrzőpontok elleni támadásban, amelyben "súlyos veszteségeket" okoztak a hadseregnek.

A tálibok állításai gyakran túlzóak, és lehetetlen őket független forrásból megerősíteni, mert újságírók nem juthatnak be a pakisztáni törzsi területekre.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére