Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szomszédos népek irigylik a magyarok sikereit

888.hu

2016.08.20. 15:38

A Vice.com egy érdekes összeállítást készített Magyarország olimpiai szereplésérõl. Szomszédjaival hasonlítják össze hazánk egyedülálló és kiemelkedõ sportteljesítményét.

Miközben ezeket a sorokat olvasod, Románia éppen nevetségessé teszi magát a riói olimpiai játékokon."

ezzel az erős mondattal kezdik a cikket, majd kifejtik, hogy 15 napnyi versengés után, Románia küldöttsége csak négy érmet kapart össze: egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet.

Az olimpiának Magyarország az egyik főszereplője, hiszen a magyarok 15 nap alatt 15 érmet szereztek Rióban, ebből nyolc arany, három ezüst és négy bronz.

A román kommentelők és televízió nézők, persze, nagyon felháborodtak emiatt: „A magyarok hogyhogy jobbak nálunk még a sportban is? Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ez véletlen, vagy, hogy a sportban egy súlycsoportban vannak a románok a magyar szomszédaikkal.

A Vice újságírója felsorolja azokat a tényezőket, amelyek miatt a magyar sport a régió legjavát képezi:

Magyarországon mindig volt hagyománya a sportnak

A cikk megjegyzi, hogy Magyarországon, bár 2,5-szer kisebb Romániánál, mindig is nagyobb hagyománya volt a sportnak. A magyarok 25 olimpiai játékon vettek részt, ahogy 476 érmet gyűjtöttek. Az olimpiai érmek összesített táblázatán Magyarország a 8. helyen van és csak a világ nagyhatalmai előzik meg. Míg Románia csak 20 játékon vett részt és ebben a rangsorban csak 15., 301 éremmel. 

Magyarország befektet a sportba

A sportban leginkább a befektetések számítanak – állapítják meg.  Mindenki számára világos, aki nem tegnap jött a világra, hogy üres hassal, az alapvető feltételek biztosítása nélkül nem lehet világszínvonalat teljesíteni. A cikk szerzője kifejti, hogy a magyar kormány előre megfontolt befektetései nemcsak az olimpiai játékokon, de más európai versenyeken is megmutatkoznak.

Egyszóval: a sportba fektetni arany!"

A szerző azt állítja, hogy Magyarország, minden szomszédjával ellentétben az első helyre tette a sportot az elsődlegességek sorában. Némi kritikai hangsúllyal megjegyzi, hogy ez nem feltétlenül követendő példa, de egy átgondolt stratégia részeként megéri a sportba fektetni.  Az utóbbi öt évben mindenféle programokat indítottak a sport talpra állítása és korszerűsítése érdekében, beleértve a sportcélú épületeket és pályákat fejlesztőknek nyújtott adókedvezményeket is.

A magyarok elsősorban az ország öt legnépszerűbb sportjára összpontosítottak: labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong és vízilabda. Az utóbbi időben végrehajtott beruházások és fejlesztések alapján pedig már arról is álmodozhatnak, hogy 2024-ben olimpiai játékokat szervezhetnek, amire Budapest már be is nyújtotta a pályázatát – írják.

A labdarúgást nem is említve. A magyarok öt éve elindítottak egy reformot, stratégiájuk eredményeként pedig a nemzeti válogatottjuk a nemrég véget ért európai bajnokság egyik meglepetése volt. Ahol Romániát Albánia iskolázta le — írja az elemző. 

A magyarországi szurkolókat nemcsak a foci érdekli

Az európai statisztikák azt mutatják, hogy minden harmadik magyar évente legalább egyszer elmegy egy sporteseményre, ami csak minden ötödik románra, szlovákra és szerbre igaz. Nyilvánvaló, hogy a több néző több támogatót, vagyis több pénzt jelent a sportnak.

A szerző azzal summázza a cikkét, hogy pénz nélkül, a nézők érdeklődése nélkül és amatőr mentalitású sportolókkal nincs mit csodálkozni, hogy ilyen rosszul állnak a szomszédos országok.  

Magyarország pedig példaként szolgálhat a szomszédos nemzetek számára!

(Vice.com

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére