Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szobordöntés barbár cselekedet

Vincze Viktor Attila

2017.08.16. 12:13

Az amerikai mérsékelt jobboldal egyik véleményvezére, Daniel McAdams frappánsan foglalta össze, hogy miért is problémás a charlottesville-i összecsapások kiindulópontjául szolgáló balliberális szobordöntés.

Egymás mellett látható az, ahogy a napokban az Iszlám Állam katonái elpusztítják a világörökség pótolhatatlan emlékeit, illetve az, ahogy a szélsőbaloldali tüntetők Lee tábornok konföderációs szobrát ledöntik a szobordöntő akciójuk során.

A történelem lerombolása barbár cselekedet, bárhol is teszik azt!"

– írta a fotómontázs mellé Daniel McAdams.

A charlottesville-i zavargások azután kezdődtek, miután a város egyeteme bejelentette, hogy eltávolítják az egyetem területéről az amerikai polgárháborúban a konföderációs déliek csapatait vezető Lee tábornoknak a régóta ott álló szobrát:

Lee tábornok megítélése a történettudományban egyáltalán nem egyezik azzal a balliberális tüntetők által hangoztatott elfogult nézettel, miszerint fajgyűlölő lett volna. 

Az objektív történetírás szerint, ahogy az egész amerikai polgárháborút, úgy Lee tábornok szerepvállalását sem a fekete rabszolgák ügye határozta meg a legfőképpen. Az Egyesült Államok tagállamai és a szövetségi kormányzat között kialakult érdekellentét meghatározóbb pontja volt a polgárháború kitörésének, mint a rabszolgatartás ügye.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére