Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szerbek elfogtak egy iszlamistát, aki terrortámadást akart végrehajtani

Bokor Gábor

2019.01.16. 09:38

A Blic címû belgrádi napilap szerdán arról számolt be, hogy terrortámadás elõkészítésével gyanúsítják azt a vahabita muszlim férfit, akit néhány nappal ezelõtt fogott el a szerb rendõrség.
NOVI PAZAR, 09:38

A Blic című belgrádi napilap szerdán arról számolt be, hogy terrortámadás előkészítésével gyanúsítják azt a vahabita muszlim férfit, akit néhány nappal ezelőtt fogott el a szerb rendőrség.

Az újság információi szerint Armin Alibasicot január 13-án a délnyugat-szerbiai Novi Pazarban fogták el a belbiztonsági szolgálat és a rendőrség tagjai. Armin Alibasic az utóbbi években a főleg bosnyákok által lakott országrészben tartózkodott, a Szandzsákban harcművészetet tanult, taktikai gyakorlatokat hajtott végre, valamint a hegyes területen gyakorolta a vadonban történő túlélést.

A férfi házában a rendőrség egy vegykonyhára bukkant, ahol robbanószer előállítására is alkalmas eszközöket, robbanószer-készítési útmutatót, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját, macsétákat, valamint a különböző városok Novi Pazartól való távolságát tartalmazó jegyzeteket talált. A Blic úgy tudja, hogy a férfi az utóbbi időben robbanószereket készített, amelyeket a környéken próbált ki. Éppen ez ad okot arra, hogy a hatóságok úgy gondolják, terrortámadásra készült – közölte egy neve elhallgatását kérő forrás a Bliccel.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére