Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szélsõbaloldalnak nem tetszik, hogy Neukölln polgármestere keményen fellépett a migránsbûnözés ellen

Pörge Béla

2017.10.17. 09:28

Berlin legrosszabb hírû kerületévé vált Neukölln a migrációnak hála. A baloldali polgármester ezt megelégelte, de vannak, akik szerint nem a rendõrök jelentik a megoldást a bûnözés ellen.
BERLIN, 9:28

Berlin legrosszabb hírű kerületévé vált Neukölln a migrációnak hála. A baloldali polgármester ezt megelégelte, de vannak, akik szerint nem a rendőrök jelentik a megoldást a bűnözés ellen.

Franziska Giffey (SPD) úgy döntött, nem tűri tovább, hogy kerületét arab nagycsaládok irányítsák. Összesen nagyjából ezer migráns tartja rettegésben Neukölln utcáit. A helyzet évtizedek óta nem jó, de főleg az utóbbi egy-két évben durvult el.

Emberkereskedelem, drogkereskedelem, prostitúció és erőszakos bűncselekmények – ezek jellemzik Berlin egyik kerületét, a helyi polgármester pedig úgy döntött, felszámolja a bűnbandákat.

Vissza kell állítani az emberekben az állam iránti bizalmat"

— fogalmazott Giffey egy korábbi interjúban.

A razziáknak meg is lett az eredménye — írja a Focus.

Nagyjából 80 embernél tartottak vizsgálatot fegyverek és drogok után kutatva, kettőt letartóztattak. Egy kutya egy játszótéren 20 csomagnyi drogot talált, a rendőrök pedig lopott autókat és lopott kerékpárokat is lefoglaltak.

Giffey elmondta, világossá kell tenni, hogy a rendőrség kezelni tudja a helyzetet. A polgármester szerint frusztráló a rendőrök számára, hogy percek alatt szabadlábra kerülnek a különböző drogdílerek.

A kemény fellépés persze nem aratott osztatlan sikert. A bűnözők mellett a Die Linke nevű szélsőbaloldali pártnak sem tetszenek ezek az akciók, ők úgy gondolják, a megelőzésre kellene több időt, pénzt és energiát szánni, nem pedig a rendőri jelenlétre.

Benjamin Jendro, a berlini rendőrszakszervezet elnöke sem támogatja Giffey politikáját. Jendro szerint a sikeres bűnmegelőzési politikát nem az íróasztal mögött ülve írják, hanem az utcán. Jendro elmondta azt is, hogy úgy véli, nincsenek no-go zónák, mert nincs olyan hely, ahol az emberek ne bíznának a rendőrségben.

A biztonság mindig szubjektív, és ha az emberek nem mernek sötétedés után az utcára menni, akkor valamit tenni kell"

— mondta erről a polgármester.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére