Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A székelyföldi románok miatt aggódik egy román kormánypárti EP-képviselõ

Forisek Ádám

2018.07.06. 15:45

Igen, tényleg.
BUKAREST, 15:45

Igen, tényleg.

Catalin Ivan román szociáldemokrata európai parlamenti képviselő Sepsiszentgyörgyön fog képviselői irodát nyitni, hogy feltérképezze a székelyföldi románokat ért hátrányos megkülönböztetési eseteket. Ezt az EP-képviselő jelentette be pénteken Marosvásárhelyen egy sajtótájékoztatón, majd közölte: Dan Tanasa bloggerrel kötött partnerséget.

Igen, azzal a Dan Tanasával fog együttműködni, aki magyarellenes kirohanásairól vált ismertté. Róla már több ízben megemlékeztünk, egy alkalommal például botrányt kavart egy székelyföldi konferencián, heves sivalkodásba kezdett, amiért a londoni CONIFA-világbajnokságon Székelyföld labdarúgó-válogatottja is részt vett, emellett évek óta folyamatosan jelentgeti fel a bíróságokon a romániai magyar önkormányzati vezetőket, politikusokat és hivatalnokokat a magyar nyelv és a székely zászló használata miatt.

Ivan elmondta, információkat akar gyűjteni a székelyföldi románokat ért hátrányos megkülönböztetési esetekről azért, hogy az Európai Parlamentben lebontsa a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) "hazug propagandáját".

Elmondta: ő lesz az egyedüli EP-képviselője a székelyföldi románoknak, mert az RMDSZ képviselői Ivan szerint Budapesten tartják a pártgyűléseket, Bukarestbe esetleg csak látogatóba mennek, az RMDSZ EP-képviselői valamennyien "nyíltan vállalják, hogy Magyarország oldalán állnak".

Catalin Ivan az elmúlt időszakban többször bírálta a Liviu Dragnea vezette román kormánypárt akcióit, így például a szociáldemokraták által rendezett nagyszabású bukaresti tüntetést, de a parlament asztalán levő közigazgatási törvénytervezetet is, amelyről pénteken kijelentette, hogy szerinte az kizárja majd Székelyföldön a helyi közigazgatásból az utolsó román nemzetiségű hivatalnokokat is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére