Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A románok egy székely zászló miatt húzogatják az amerikaiak bajszát

Bokor Gábor

2016.09.14. 21:37

Hans Klemm amerikai nagykövetrõl olyan fotó jelent meg a román médiában, amelyen egy ajándékba kapott székely zászlót tart a Kovászna megyei elöljárókkal közösen. Ám ez nagyon kiverte a biztosítékot a románoknál.
BUKAREST, 22:18

Hans Klemm amerikai nagykövetről olyan fotó jelent meg a román médiában, amelyen egy ajándékba kapott székely zászlót tart a Kovászna megyei elöljárókkal közösen. Ám ez nagyon kiverte a biztosítékot a románoknál. 

Óriási balhé van készülőben a románoknál, ugyanis a tévétársaságok azt közölték, hogy bekérették Románia amerikai nagykövetét, Hans Klemmet, miután az egy székely zászlóval pózolt. 

Ionut Valcu külügyi szóvivő később cáfolta ezeket a híreket, ám ez már késő volt, hisz már szépen alakul a két ország közötti botrány. 

Szó sincs bekéretésről, a miniszternek egyetlen találkozó sem szerepel a programjában"

– mondta a szóvivő. 

A bukaresti külügyminisztérium honlapján szerdán megjelent közleményében elismeri, hogy az Egyesült Államok nagykövetének munkaköri leírásába tartozik, hogy helyhatóságokkal konzultálva személyesen tájékozódjék a fogadó ország realitásairól.

A román külügy úgy véli, hogy a kovásznaihoz hasonló látogatások egyik előfeltétele az érzékeny kérdések ismerete és figyelembevétele.

Ezt az álláspontunkat amerikai partnereinkkel is tudattuk a bukaresti nagykövetséggel folytatott megbeszélés keretében"

– áll a közleményben. 

A botrányt okozó képen Hans Klemm, az Egyesült Államok amerikai nagykövete egy székely zászlót tart a kezében Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, Kató Béla református püspök és Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke társaságában. 

A fotót kedden posztolta Facebook oldalára a sepsiszentgyörgyi polgármester. A kísérőszöveg szerint Hans Klemm aznapi háromszéki látogatásakor egy székely zászlót kapott ajándékba vendéglátóitól.

A polgármester elmondta, hogy a székely zászló mára már annak a tisztelethiánynak a szimbóluma is, amelyet a román hatóságok tanúsítanak a székely közösséggel szemben.

Az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségét sem kell félteni, reagálásukban elmondták, hogy Hans Klemm Románia egészében az Egyesült Államok nagykövete, rendszeresen utazik a országban, és a román társadalom különböző csoportjaival találkozik.

Az Egyesült Államok Románia szövetségeseként és stratégiai partnereként üdvözli és támogatja a romániai demokráciát és Románia erőfeszítéseit, amelyek a demokratikus intézmények megerősítését szolgálják a társadalom valamennyi szegmensének egyenlő és teljes részvétele által"

– áll az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének közleményében.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére