Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A rendőrök nem szólnak a gyanús muszlim kollégáik miatt, mert félnek, hogy kirúgják őket

Sümeghi Lóránt

2019.10.11. 13:30

Minden jel arra enged következtetni, hogy megakadályozható lett volna annak a négy francia rendőrnek a halála, akiket egy iszlamista kollégájuk szúrt le.

Ugyanis a francia Le Parisien szerint a rendőrök nagy része attól tart, hogy ha szót mer emelni egy-egy kollégája ellen, akiről úgy gondolja, hogy az szélsőséges lehet, egyből rásütik az iszlamofób és rasszista billogot, rosszabb esetben még ki is rúghatják. Magyarán az egy héttel ezelőtti, négy rendőr halálát eredményező iszlamista támadás megakadályozható lett volna, ha az akkor már egy ideje gyanúsan viselkedő kollégájukat jelentették volna feletteseiknél.

Az iszlám hitre tért át a párizsi ámokfutó, aki négy rendőrt megölt

A támadó – akit agyonlőttek – a rendőrség egyik irodai alkalmazottja volt, egy kerámiakéssel gyilkolt, először saját irodahelyiségében késelt, majd az épület más részein. Loic Travers szakszervezeti tisztségviselő elmondása szerint a késelő indítékáról egyelőre nem tudni semmit, a férfival korábban „nem volt semmilyen probléma.„ Christophe Castaner francia belügyminiszter mindezt megerősítette.

Emlékezetes, a támadó – akit agyonlőttek – a rendőrség egyik irodai alkalmazottja volt, egy kerámiakéssel gyilkolt, először saját irodahelyiségében késelt, majd az épület más részein. Értesülések szerint az elkövető informatikusként dolgozott a párizsi rendőrség hírszerzési részlegén, amely a többi között a szélsőségesek elleni küzdelemért is felelős. A BFM francia tévécsatorna úgy értesült, hogy a támadó mintegy másfél éve áttért az iszlám hitre.

A rendőrségi szakszervezet szóvivője szerint a kormánynak minden esetben jogi védelmet kellene biztosítania azon rendőrök számára, akik a közvetlen munkahelyi környezetükben valami gyanúsat látnak, s ezt szóvá is teszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére