Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek kivonnák csapataikat Törökországból

888.hu

2017.06.06. 08:58

Németország kész kivonni erõit a törökországi Incirlikben található légitámaszpontról és Jordániában állomásoztatni csapatait, mivel Ankara megtagadta, hogy német parlamenti képviselõk látogassák meg a támaszpontot. A törökök azzal magyarázták a döntést, hogy Berlin még mindig nem adta ki azokat a puccsistákat, akik a tavalyi kudarcos puccs után Németországba menekültek.
BERLIN, 8:58

Németország kész kivonni erőit a törökországi Incirlikben található légitámaszpontról és Jordániában állomásoztatni csapatait, mivel Ankara megtagadta, hogy német parlamenti képviselők látogassák meg a támaszpontot. A törökök azzal magyarázták a döntést, hogy Berlin még mindig nem adta ki azokat a puccsistákat, akik a tavalyi kudarcos puccs után Németországba menekültek.

Merkel nemsokára dönt arról, hogy áthelyezze-e csapatait Incirlikből a jodániai al-Azrak városába, mivel a törökök megtagadták, hogy német parlamenti képviselők látogassák meg a légitámaszponton állomásozó csapatokat.

Az ügy miatt hétfőn megbeszélést tartott a török és a német külügyminiszter.

Felkészültünk az áthelyezésre"

– mondta Ursula von der Leyen német védelmi miniszter, hozzátéve, hogy már megtalálták a megfelelő helyet, az al-azraki repteret. A miniszter szerint a német kormány szerdán dönt majd a kérdésben.

Az incirliki egy remek légibázis az Iszlám Állam elleni harchoz. Azt azonban nem tudjuk elfogadni, hogy nem látogathatjuk meg a katonáinkat"

– mondta a miniszter.

A bázison jelenleg 250 fős német katonai személyzet tartózkodik, akiknek a legfőbb feladata, hogy a Tornado típusú gépek működését, működtetését elősegítsék.

Amennyiben a németek a költöztetés mellett döntenek, akkor feladataik végrehajtását egy időre fel kell függeszteniük – mondta von der Leyen.

Az Ankara és Berlin közötti feszültség egyre nagyobb az utóbbi időben. A németek nem engedtek be török politikusokat Németországba, hogy azok az ott élő török kisebbséget buzdítsák a török alkotmányos népszavazáson való részvételre. Emellett a németek kijelentették, hogy amennyiben Törökországban a halálbüntetés visszaállításáról kezdeményeznének népszavazást, akkor a Németországban élő törökök nem vehetnek részt a szavazáson. A helyzetet tovább rontotta, hogy a múlt hónapban számos, a török puccsban részt vevő katonatiszt kapott menedékjogot Németországban.

A helyzet végül addig mérgesedett, hogy a török fél kijelentette: a németek meglátogathatják a konyai NATO-bázist, azonban Incirlikbe nem fogják beengedni őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére