Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek elutasítják az EU-török megállapodást

Tóth Dalma

2016.04.08. 21:58

A legfrissebb felmérések alapján a németek többsége pesszimista a török-EU megállapodás kapcsán.
BERLIN, 21:58

A németek többsége elutasítja a menekültválság kezeléséről kötött EU-Törökország megállapodást, és nem gondolja, hogy az idén a tavalyinál kevesebb menekült érkezik Európába.

A közvélemény-kutatás alapján a németek többsége, 69 százalékuk elutasítja a megállapodást és csak 23 százalékuk viszonyul pozitívan az egyezséghez. A megkérdezettek 58 százaléka nem hisz abban, hogy kevesebb bevándorló fog érkezni Európába az EU-Törökország megegyezésnek köszönhetően.

Hasonló eredmények születtek más országos felmérések alapján is. Az országos közszolgálati televízió felmérései alapján a németek 56 százaléka rossznak, 39 százaléka jónak tartja a megállapodást. A megkérdezettek 55 százaléka gondolta úgy, hogy legalább ugyanannyi menekült érkezik idén, mint 2015-ben vagy több.
 

Angela Merkel kancellár politikájának támogatottsága a legfrissebb felmérések szerint emelkedett. A politikai helyzet inkább az Angela Merkel vezette CDU-val és bajor testvérpártjával, a CSU-val kormányzó szociáldemokrata pártot (SPD) viseli meg.
Támogatottságuk az újabb felmérések szerint sokéves mélypontra süllyedt. A ZDF-Politbarometer alapján a németek 22 százaléka szavazna az SPD-re, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások, ami 2009 óta a legalacsonyabb arány.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére