Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok nem szeretnek a finneknél

Horváth József György

2015.12.17. 20:50

A hideg lenne az oka, vagy az, hogy nem találták meg számításaikat? Eddig 2700 migráns vonta vissza menedékkérelmét Finnországban.
HELSINKI, 20:45

A hideg lenne az oka, vagy az, hogy nem találták meg számításaikat?

Eddig mintegy 2700 menekült vonta vissza menedékkérelmét Finnországban. A finn belügy tájékoztatása szerint az év végéig ez a szám elérheti a 3000-et is. A menedékkérelmüket visszavonó migránsok többsége szeptemberben és októberben érkezett iraki állampolgár.

A sajtóorgánumok mellett a finn belügyminisztérium is megkérdezte a visszavonulót fújt migránsokat kérelmük visszavonásának okairól. A kérdésere eltérő válaszokat adtak, sokan közülük vissza kívánnak térni hazájukba.

Számos menekült azzal indokolta döntését, hogy a finn szociális ellátás mértéke és az életkörülmények is eltérnek attól, amit mondtak nekik érkezésük előtt"

- nyilatkozta a finn belügyminisztérium illetékese.

A hivatal adatai szerint az év végéig mintegy 35 ezer menedékkérő érkezhet Finnországba. Korábban a tárca ennél több, 50 ezer menekült érkezésére számított. 2014-ben a bevándorlók száma még csak mintegy 4 ezret tett ki, idén év eleje óta azonban már több mint 30 ezer migráns érkezett, főként Irakból. Többségük Svédországból, az északi határon át lépett be Finnországba, de több mint 300-an a finn-orosz határon át érkeztek.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére