Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyelek biometrikus menedékkérõ-igazolványt vezetnek be

Nagy Gábor

2015.12.28. 18:53

A döntést a lengyel kormány a kiemelt nemzetbiztonsági kockázat miatt hozta meg.
VARSÓ, 18:52

A döntést a lengyel kormány a kiemelt nemzetbiztonsági kockázat miatt hozta meg.

A lengyel értékpapír-nyomda egy november eleji minisztériumi határozat alapján több mint 15 ezer, biometrikus adatok rögzítését is lehetővé tévő menedékkérő-igazolványt készített – közölte az RMF FM lengyel rádió.

A lengyel belügyminisztérium sajtóirodája a rádiónak megerősítette: új, kártya formájú, ujjlenyomatot és más biometrikus adatot rögzíteni képes igazolványt azoknak a személyeknek adják ki, akik nemzetközi védelemért folyamodnak Lengyelországban. Az okmány pedig a menedékjogi kérelem felülbírálásáig lesz érvényes.

A lengyel menekültügyi hivatal november 13-a és december 10-e között már 472 ilyen kártyát adott ki. A nyomda vezetője elmondta, hogy az előző, többoldalas nyomtatványoktól eltérően az új kártya jóval előnyösebb, mivel nehezebb hamisítani.


Lengyelország az utóbbi hónapokban 6500 menekült befogadására kötelezte el magát, akiket a többi uniós országoktól vállalt át. Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter a hírrel kapcsolatban közölte, hogy a migránsok befogadásakor a nemzetbiztonsági szempontokat tartják majd szem előtt, és "nagyon sűrű szűrőt" fognak alkalmazni.

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére