Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A kerítést nem szórakozásból építettük"

Bertha László

2015.12.05. 13:26

Szijjártó Péter a magyar-szerb kapcsolatokról nyilatkozott a Politika címû szerbiai lapnak.
BELGRÁD, 13:26

Magyarország érdeke, hogy Szerbia erős és stabil európai uniós ország legyen – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Politika című szerb lapnak.

A magyar külügyminiszter kifejtette, hogy Magyarország szeretné, ha Szerbia mihamarabb az unió tagjává válna, így kiáll a csatlakozási folyamat felgyorsítása mellett. A magyar-szerb határon lévő kerítésről kifejtette, hogy az nem a szerbek ellen irányul, hiszen még soha nem volt ilyen jó a két ország kapcsolata.

A kerítést nem szórakozásból építettük, hanem az Európai Unió elfogadott előírásai szerint jártunk el, amelyek hangsúlyosan szólnak a schengeni külső határok védelméről."

– mondta Szijjártó.

Arra a kérdésre, miszerint Magyarország miért Szerbiát támogatta Horvátországgal szemben a bevándorlási válság okozta vitákban, a külügyminiszter elmondta, hogy a horvát kormányfő „nem elfogadható és nem európai” módon támadta meg Magyarországot, amikor azt egy fasiszta diktatúrához hasonlította.

A magyar-szerb határ szeptemberi lezárását követően a bevándorlók új útvonalat választottak, így Magyarország helyett Horvátországon keresztül vették az irányt Nyugat-Európába. Zoran Milanovics, horvát kormányfő ekkor azzal vádolta meg a szerbeket és a magyarokat, hogy közösen, szervezetten szállítják a migránsokat az országába.

Szijjártó Péter szerint a migránsok, akik Európába jönnek, valószínűleg már soha nem fognak visszatérni saját hazájukba, így nem megalapozatlan az a félelem, amiről Orbán Viktor beszélt korábban.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére