Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kampány stílusa miatt panaszkodnak az osztrák Zöldek

Bertha László

2016.11.21. 14:58

A zöldpárti osztrák államfõjelölt stábja szerint mélypontra süllyedt a kampány színvonala.
BÉCS, 14:58

A zöldpárti osztrák államfőjelölt stábja szerint mélypontra süllyedt a kampány színvonala.

A FPÖ és a Zöldek jelöltje, Norbert Hofer és Alexander Van der Bellen kisebb-nagyobb szünetekkel már nagyjából nyolc hónapja verseng az államfői székért. A megismételendő második fordulót kevesebb mint két hét múlva, december 4-én tartják.

Az Ö1 rádióban elhangzott tudósítás szerint több városban horogkeresztet és Dávid-csillagot rajzoltak Van der Bellen plakátjaira. A beszámoló szerint az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) stájerországi szervezete Van der Bellen hegyekben készült egyik plakátja mellé Adolf Hitler fotóját montírozta, „a beállítást rosszul választották meg” megjegyzéssel. A Facebookon megosztott bejegyzést az FPÖ jelöltje is elítélte, majd törölték a fotót.

Lothar Lockl, a zöldpárti jelölt kampánystábjának vezetője szerint ízléstelen a jelenlegi kampány, aminek hangneme Donald Trump megválasztása miatt lett „sértőbb”.

A két jelölt közötti verseny még mindig kiélezett. A legfrissebb felmérés szerint a megkérdezettek 49 százaléka gondolja úgy, hogy Van der Bellen jobban tudná képviselni Ausztria érdekeit a világban, míg 46 százalék szerint Hofer alkalmasabb erre a feladatra. A legutóbbi televíziós vitában ugyanakkor az FPÖ jelöltje volt a meggyőzőbb a nézők szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére