Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A genderõrület már a görögöknél kopogtat

Forisek Ádám

2017.10.04. 20:58

A görög parlament jelenleg is tárgyal egy törvényt, amely lehetõvé tenné a kamaszok számára a szabad nemválasztást, a görög ortodox egyház vezetõje azonban markáns véleményt formált a kérdésben.
ATHÉN, 20:58

A görög parlament jelenleg is tárgyal egy törvényt, amely lehetővé tenné a kamaszok számára a szabad nemválasztást, a görög ortodox egyház vezetője azonban markáns véleményt formált a kérdésben.

A görög ortodox egyház vezető lelkésze, Hieronimusz elsősorban azt kifogásolta a genderizmussal kapcsolatban, hogy köszönőviszonyban sincs a görög néppel vagy a keresztény hittel.

Ez mind játszadozás. Az egyháznak megvan a maga álláspontja. Országunknak megvannak a maga tradíciói, ott van a család, minden más csak az időnk fecsérlését szolgálja”

– ecsetelte a vezető lelkész.

A „nemi identitást” lehetővé tevő törvényt jelenleg a görög parlamentben tárgyalják, valószínűsíthetően a többség még a héten megszavazza. Ha sikerül, bárkinek joga lesz meghatározni saját nemét attól függően, hogy épp minek érzi magát.

A törvényjavaslat a következőképp definiálja a nemi identitást:

Minden ember személyesen tapasztalja meg saját nemét, ami különbözhet a biológiai adottságok alapján meghatározott, születési anyakönyvi kivonatába került nemétől.”

A törvény értelmében a félregenderelt személy bíróságon kérvényezheti neme átírását születési anyakönyvi kivonatában, és ehhez semmilyen orvosi vizsgálat nem szükséges – ám mindössze egyszer módosíthatja nemét a dokumentumban.

Sztavrosz Kontonisz szélsőbaloldali görög igazságügyi miniszter vitte le a törvényben található korhatárt 15 évre. Mint mondta,

Számunkra nincsenek isteni törvények és dogmák. Ez egy olyan törvényjavaslat, amely a legprogresszívebb, legdemokratikusabb Európában.” 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére