Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A földrengés isten büntetése a melegházasság miatt"

888.hu

2016.11.06. 16:28

Egy olasz pap nem hajlandó megtagadni kijelentését, amely szerint az Olaszországot sújtó földrengések isten büntetései, mert az állam engedélyezte a melegházasságot. A Vatikán elítélte és kritizálta a kijelentést.
VATIKÁNVÁROS, 16:28

Egy olasz pap nem hajlandó megtagadni kijelentését, amely szerint az Olaszországot sújtó földrengések isten büntetései, mert az állam engedélyezte a melegházasságot. A Vatikán elítélte és kritizálta a kijelentést.

Giovanni Cavalcoli atya még múlt héten hozta fel a témát, azon a napon amikor Olaszországot ismét egy közepesen erős, a Richter-skála szerinti 6,6-os földrengés rázta meg.

Calacoli atya a Radio Maria nevű katolikus rádiónak nyilatkozva "isten csapásának" nevezte a földmozgást, amely "a család és a házasság szentségének megsértése, és különösen a melegházasság engedélyezése miatt" történt.

Olaszország októberben fogadta el azt a törvényt, amelynek értelmében az egynemű párok is házasodhatnak.

A Vatikán pénteken reagált először az atya szavaira. Szerintük Calacoli nézetei a "kereszténység előtti korszakból valóak". Ezt Angelo Becciu érsek jelentette ki, aki a vatikáni rangsorban a műsodik legmagasabb posztot tölti be. Becciu érsek szerint az atya kijelentései "sértőek a hívők számára és botrányosak a nem hívők számára", emellett a földrengések áldozataitól is bocsánatot kért. Az érsek szerint Cavacoli mondatainak "semmi köze az egyház tanításaihoz és ellentétben állnak a Krisztus tanításai által felvázolt istenképpel".

A Radio Maria is visszautasította az atya szavait, ugyanis szerintük azok "elfogadhatatlanok", valamint határozatlan időre felfüggesztették Cavacoli havonta jelentkező műsorát.

A Vatikán tiltakozása azonban nem bizonytalanította el Cavacolit, aki egy másik rádiónak megerősítette korábbi szavait pénteken, majd arra intette a Vatikánt, hogy "olvassák el a katekizmust" és ismét kijelentette: a földrengés büntetés az emberek bűneiért.

Cavacoli nem az egyetlen, aki szerint a földrengés isten büntetése. Korábban Ayoub Kara, a regionális együttműködésért felelős izraeli miniszterhelyettes mondta azt, hogy az olaszországi földrengéseket isten küldte büntetésként az olaszokra, amiért nem szavaztak az UNESCO ülésén egy olyan határozat ellen, amelyben nem szerepelt a Templom-hegy zsidó neve – csupán a muzulmán megnevezés.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére