Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CSU csak akkor lép kormányra, ha korlátozzák a migránsok számát

Bertha László

2016.11.24. 12:48

A bajor CSU csak akkor hajlandó részt venni a következõ német szövetségi kormány munkájában, ha bevezetik a migránsok befogadásának évi 200 ezer fõs felsõ határát - jelentette be Horst Seehofer bajor kormányfõ.
MÜNCHEN, 12:48

A bajor CSU csak akkor hajlandó részt venni a következő német szövetségi kormány munkájában, ha bevezetik a migránsok befogadásának évi 200 ezer fős felső határát – jelentette be Horst Seehofer bajor kormányfő.

A Keresztényszociális Unió (CSU) pártelnöke az Augsburger Allgemeine című lapnak adott interjúban elmondta, hogy a tavaly szeptemberi „határnyitás” megváltoztatta a „politikai koordinátákat”, a migrációs nyomás pedig a következő években tovább erősödik majd.

Horst Seehofer szerint emiatt szükség van egy szabályrendszerre, ami biztosítja, hogy még egyszer ne fordulhasson elő olyan, mint ami 2015. szeptember 5-e után bekövetkezett. A CSU ragaszkodik az évi 200 ezres felső határ bevezetéséhez a migránsok esetében, mert ezzel sikerre lehetne vinni az integrációt, illetve le lehetne küzdeni a társadalom megosztottságát.

A bajor miniszterelnök kijelentette, hogy garantálja a választóknak, hogy csak akkor vállalnak szerepet a leendő kormányban, ha bevezetik a javaslatukat. Seehofer szerint a választásokig hátralévő tíz hónap évtizedek óta a legnehezebb időszak lesz a CSU számára, hiszen Angela Merkel elutasítja a felső határ bevezetését. Mindemellett a pártszövetségre balról és jobbról is komoly nyomás nehezedik.

Seehofer szerint a CDU sokat változott, közelednek az álláspontok, hiszen nekik is szembesülniük kellett azzal, hogy a pártszövetség támogatottsága 6-10 százalékponttal csökkent a 2013-as választási eredményekhez viszonyítva.

Ennek legfőbb oka a bevándorlás”

– jelentette ki a CSU elnöke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére