Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bukik szerint esélytelen a brit liberálisok gyõzelme

Sümeghi Lóránt

2017.04.18. 21:28

A legnagyobb brit fogadóiroda arra számít, hogy a Konzervatív Párt szerzi meg a legtöbb helyet a brit parlamentben a június 8-ára tervezett elõrehozott választáson - legalábbis erre fizet a legkevesebbet fogadóinak.
LONDON, 21:28

A legnagyobb brit fogadóiroda arra számít, hogy a Konzervatív Párt szerzi meg a legtöbb helyet a brit parlamentben a június 8-ára tervezett előrehozott választáson – legalábbis erre fizet a legkevesebbet fogadóinak.

Bár Theresa May brit kormányfő teljesen váratlanul jelentette be kedden, hogy előrehozott parlamenti választásokat kezdeményez, a Ladbrokes fogadóiroda azon melegében meghirdette a fogadási lehetőségeket és arányokat. Csupán 1,1-szeres pénzt fizet annak, aki arra tesz fel pénzt, hogy a Konzervatív Párté lesz a legtöbb parlamenti hely, és 1,2-szerest azoknak, akik arra fogadnak, hogy többsége lesz a pártnak.

Aki arra fogad, hogy a Munkáspárté lesz a legtöbb mandátum, tétjének hétszeresét kapja, aki pedig arra, hogy ez a párt kerül többségbe, annak 12-szeres pénz üti a markát, ha valóra válik reménye. Aki arra tesz fel pénzt, hogy a liberálisoké lesz a legtöbb mandátum, az tétje 25-szörösét kaphatja vissza, aki pedig a zöldeket véli győztesnek, az kétszázszor többet kap, mint amennyit feltett, ha beválik a prognózisa. A fogadóiroda tétjük ötszörösét fizeti azoknak, akik arra tesznek – és nyernek –, hogy egyik párt sem szerez parlamenti többséget.

Theresa May szerdán nyújtja be az alsóházban a választás kiírásáról szóló törvényjavaslatot, amelynek elfogadásához kétharmados többség szükséges. Legutóbb 2015 májusában tartottak parlamenti választást Nagy-Britanniában. Azon a Konzervatív Párt nyert a szavazatok 36,8 százalékának – 330 képviselői hely – megszerzésével, a Munkáspárt 30,4 százalékot – 232 mandátumot – kapott a 650 tagú alsóházban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére