Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A britek egyre jobban szívatják az oroszokat

888.hu

2016.10.23. 13:28

Alexander Jakovenko londoni orosz nagykövet kikelt a brit kormány ellen, amiért számos orosz állampolgár nem jut vízumhoz Nagy-Britanniában.
LONDON, 12:58

Alekszander Jakovenko londoni orosz nagykövet kikelt a brit kormány ellen, amiért számos orosz állampolgár nem jut vízumhoz Nagy-Britanniában.

A brit hatóságok szinte szabotálják a vízumok kiadását orosz állampolgárok számára. Emiatt számos orosz diplomata nem tud dolgozni a londoni orosz nagykövetségen – mondta Jakovenko.

A nagykövetség személyzete egyre kisebb lesz és ha mindez folytatódik, akkor tovább csökken az orosz diplomaták száma Nagy-Britanniában. Nem tudunk új embereket hozni, mert a britek nem adnak nekik vízumot, vagy húzzák az időt"

– mondta az orosz nagykövet a BBC-nek.

Jakovenko Theresa May-t is kritizálta, mivel a közelmúltban több oroszellenes kijelentést is tett a miniszterelnök.

A brit külügyminisztérium cáfolta, hogy késlekednének a vízumok kiadásával.

Rendszeresen hivatalos megbeszéléseket tartunk a vízumok ügyében az oroszokkal"

– mondta a külügyminisztérium szóvivője.

A konfliktus azután pattant ki, hogy egyre jobban növekszik a feszültség London és Moszkva között az oroszok szíriai beavatkozása nyomán.

A hét elején tartott EU-csúcson Theresa May azt szerette volna elérni, hogy új szankciókat vezessen be az EU Oroszország ellen, ám javaslat végül nem került elfogadásra. A záródokumentumból a szankciókra vonatkozó részeket kihúzatták az olaszok, a németek és a franciák.

Boris Johnson brit külügyminiszter korábban arra biztatta a briteket, hogy tartsanak tüntetéseket a londoni orosz nagykövetség épülete előtt.

Johnson nyilatkozatát felháborodással fogadták Moszkvában. Az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint mindez egy oroszellenes hisztéria.

A nyugati lapok erőteljes oroszellenes propagandát kezdtek folytatni, miután Oroszország beavatkozott a szíriai háborúba. A hisztériakeltés sikeres Nagy-Britanniában: a londoni orosz nagykövet legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a Twitter csatornájukat elárasztották olyan üzenetek, amelyekben arra kérik Oroszországot, hogy "ne robbantsa ki a harmadik világháborút". Jakovenko akkor megdöbbent az üzenetek láttán és kiemelte, hogy ide vezet az Oroszországgal kapcsolatos rémhírek terjesztése.

(Politico)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére