Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BKK már teszteli az e-jegyrendszert

888.hu

2015.12.18. 16:45

A BKK-s dolgozói tesztkártyák kiosztásával megkezdõdött az elektronikus jegyrendszer elsõ próbaüzeme.
BUDAPEST, 16:35

A BKK-s dolgozói tesztkártyák kiosztásával megkezdődött az elektronikus jegyrendszer első próbaüzeme.

A tesztüzemben a több száz dolgozói tesztkártyával a rendszer működéséhez szükséges szoftverelemeket és gyártósorokat tesztelik. Hamarosan elindul a rendszerhez kapcsolódó internetes oldal, amelyen az elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatos folyamatosan frissülő adatok lesznek elérhetők.

A BKK kifejtette, hogy a jegyrendszer működésének alapját a központi elszámolórendszer jelenti, amely egyebek mellett nyilvántartja a kártyákat és a vásárlásokat, elvégzi az árkalkulációt és a pénzügyi elszámolásokat. A metró- és a kiemelt HÉV-állomásokra automatikusan működő kapukat helyeznek ki, az ellenőrök pedig hordozható kézi készülék segítségével dolgoznak majd.

A papírbérleteket és -jegyeket chippel ellátott műanyag kártya váltja fel, amelynek két fajtája lesz. Egy személyes adatokat is tartalmazó és egy anonim. Ha az utasok a névvel és a fényképpel ellátottat választják, az másnak nem lesz átruházható, így például a különböző bérleteket is csak erre a kártyára lehet majd megvenni. Az anonim kártya csak azonosítószámot tartalmaz majd, így másnak is átruházható, átadható lesz. Ez a kártya a hozzá rendelt egyenleg terhére kizárólag jegy típusú termékek vásárlására jogosít.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére