Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BBC-t már sokadszorra sem érdeklik a tények

Bokor Gábor

2016.12.19. 11:28

A brit közszolgálatnál akkora a képzavar, hogy csak nézünk.
LONDON, 11:28

A brit közszolgálatnál akkora a képzavar, hogy csak nézünk.

A híresen független, objektív cégóriás, a BBC olyan pancserséget csinált, mint amilyet már nagyon rég nem láttunk. A brit közszolgálat előbb megírta, hogy a 2016-os lehet minden idők legolcsóbb karácsonya, majd rá pár napra bejelentették, hogy a Brexit miatt emelkednek az árak.

Well done guys!

A lap gazdasági újságírója, Brian Milligan november harmadikán publikálta cikkét, amiben egy tanulmányra hivatkozva arról ír, hogy olyan jól alakulnak a mutatók, hogy már tisztán látszik, az idei lesz a legolcsóbb karácsony.

A Good Housekeeping szervezet 2009 óta minden évben kiszámítja, hogy mennyibe kerül egy átlagos karácsonyi vacsora. Adataik szerint az idén kell a legkevesebb összeget kiadni az ünnepi étkekért. Minden évben ugyanazt a módszert alkalmazzák: az egyes alapanyagokért egy átlagos hatfős családnak mennyi pénzt kell kiadnia – írja a Breitbart.

És itt jön a csavar

Három nap múlva újabb gazdasági cikk jelent meg ugyanazon az oldalon, melyet már Daniel Wainwright írt meg. Az újságíró azt ecseteli, hogy a Brexit miatt az idei évben drasztikusan megemelkedtek az árak és 14 százalékkal kell többet fizetni az ünnepi vacsoráért.

Ha ez nem lenne elég, az első cikkben publikált számításokat már nem vették figyelembe. A kisebb áruházak, mint a Lidl vagy az Aldi adatai helyett az olyan multik a magasabb árait vették át, mint az Tesco vagy a Sainsbury's, ám azt már nem indokolták meg, hogy az olcsóbb árakat miért nem vették figyelembe.

Vannak olyan közgazdászok, akik képtelenek elfogadni, hogy a szigetország lakói a kilépés mellet szavaztak a nyáron. Christian Oddendhal megpróbálta azt sugallni, hogy az Európai Unióval való szakítás miatt alig marad pénz az embereknél és a vállalkozóknál. Ezzel szemben az igazság az, hogy BBC adatai még a valóság határát sem súrolják. A brit kiskereskedelmi szövetség számításai azt támasztják alá, hogy idén is folytatódik az évek óta tartó tendencia, miszerint az árak 1,7 százalékkal csökkennek a szigetországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére