Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal új olasz kormányfõje a migránstémával fenyegeti az EU-t

Vincze Viktor Attila

2016.12.13. 21:28

Az Európába érkezõ migrációval kapcsolatban felszólalva Paolo Gentiloni új olasz miniszterelnök a római képviselõházban elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Unió "túl toleráns" legyen a migránsok befogadásának terhét nem megosztó tagállamokkal, miközben a pénzügyi szigort vár el Olaszországtól.
BRÜSSZEL, 21:28

Az Európába érkező migrációval kapcsolatban felszólalva Paolo Gentiloni új olasz miniszterelnök a római képviselőházban elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Unió "túl toleráns" legyen a migránsok befogadásának terhét nem megosztó tagállamokkal, miközben a pénzügyi szigort vár el Olaszországtól.

Paolo Gentiloni azt hangsúlyozta egyik első nyilvános beszédében, hogy az Európai Tanács csütörtöki ülésén, amelynek egyik témája a migráció lesz, Olaszország nem akar ünneprontó lenni, noha Európában az olasz migrációs politikát ünneprontónak értékelik.

Mindenkit tisztelünk és nem akarunk ünneprontók lenni, de olyan ország sem, mely egész Európa számára magára vállalja a migrációs áramlat terhét, annak szükséges és megfelelő elosztása nélkül"

– mondta Paolo Gentiloni.

A baloldali olasz kormányfő szerint elfogadhatatlan, hogy Európa túl szigorú legyen, ami a pénzügyi politika előírásainak tiszteletben tartását illeti, és túl toleráns azokkal az országokkal szemben, amelyek nem osztják a migráció terhét.

Paolo Gentiloni ezzel a kijelentéssel arra, a korábban még általa, külügyminiszterként indított vitára utalt, amelyben a római kormány rugalmasságot követelt Brüsszeltől az olasz államadóssággal kapcsolatban, azt hangoztatva, hogy Itália más tagállamokkal szemben vállalja a migrációval járó kötelezettségeket.

Akkor Róma azzal fenyegetett, hogy megvétózza az EU jövő évi költségvetését, ha a visegrádi négyek nem veszik ki a részüket, végül Olaszország fenntartással elfogadta a költségvetési csomagot.

Paolo Gentiloni szavait Luca Squeri az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) politikusa Twitteren úgy kommentálta, hogy Gentiloni sajnos a korábbi olasz külpolitikát folytatja, vagyis továbbra is "kaput nyit mindenki előtt".

Olaszországba az év eleje óta több mint 172 ezer migráns érkezett, ami az eddigi legmagasabb migrációs adat az olaszországi bevándorlás történetében.

Az olasz parlament alsóházában kedd este, a felső házban szerdán tartják a bizalmi szavazást, amelyen az Északi Liga és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nem vesz részt, mivel a Gentiloni-kormányt támogató balközép koalíció a római parlament mindkét házában többséggel bír.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére