Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

8,5 millió jármûvet hív vissza a Volkswagen Európából

Bertha László

2015.10.15. 18:19

Az ügyben a német szövetségi közlekedési felügyelet döntött.
BERLIN, 17:45

A Volkswagen bejelentette, hogy 2016 januárjától összesen 8,5 millió járművet hív vissza Európából. A gyártó közleménye szerint a károsanyag-kibocsátási botrányban érintett EA 189 típusú dízelmotorral rendelkező gépjárműveket rendelik be a szakszervizekbe.

A Volkswagen korábban azt javasolta a német szövetségi közlekedési felügyeletnek, hogy a járművek tulajdonosai önkéntes alapon vigyék vissza autóikat a szervizekbe, de ezt a felügyeleti szerv elutasította.

Magyarországon nagyjából 35 ezer jármű lehet érintett a szoftveres csalásban, ebből egy jelentős része Audi, Skoda és Seat gyártmányú. A Volkswagen Magyarország honlapján már könnyedén leellenőrizhető, hogy az autód részese-e a csalásnak. Ehhez mindössze az alvázszám leolvasására és az oldal felkeresésére van szükség.

 

A német politika hallgat

A botránnyal kapcsolatban meglehetősen hallgatag a német politikai vezetés. Az ügyben Angela Merkel is csak azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos Németországnak a Volkswagen autógyár, amelyet egyenesen a német ipar "gyöngyszemének" nevezett. Sokan felróják a német hatóságnak, hogy miért csak 2-3 héttel a botrány kirobbanása után foglaltak le iratokat és adathordozókat a gyártó wolfsburgi központjából. Egyelőre a csalással kapcsolatban Martin Winterkornt, – a gyártó azóta már eltávolított – vezérigazgatóját sem hallgatták ki német a hatóságok.

(MTI, reuters.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére