Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

200 ezer brit muzulmán szimpatizál a terrorizmussal

888.hu

2016.04.24. 20:38

Egy meglehetõsen alapos felmérést tett közzé a brit Channel 4 tévécsatorna. Arra voltak kíváncsiak, hogy a britek és az Angliában élõ muzulmánok felfogása mennyire különbözik. Meglepõ eredmények születtek. A Hetek által szemlézett tanulmányból sok érdekesség kiderül.
LONDON, 20:38

Egy meglehetősen alapos felmérést tett közzé a brit Channel 4 tévécsatorna. Arra voltak kíváncsiak, hogy a britek és az Angliában élő muzulmánok felfogása mennyire különbözik. Meglepő eredmények születtek.

Nagy-Britannia 3,5 milliós muszlim lakosságának a döntő többsége egyáltalán nem békésen éli meg a hitét. Jelentős részük szimpatizál a terrorizmussal és az öngyilkos merényletekkel. 

ICM Unlimited által frissen végzett kutatást arra kereste  a választ, hogy:

Mit gondolnak ténylegesen a brit muszlimok?

A dokumentumfilmet, a múlt héten mutatta be a Channel 4 nevű csatorna.

Az ICM munkatársai kutatásuk során több mint ezer nagy-britanniai muszlimmal beszélgettek. A felmérés az integráció szempontjából nem kecsegtet sok jóval: bár a muszlimok döntő többsége úgy véli, nem éri őket hátrányos megkülönböztetés a hatóságok részéről - jegyzi meg a Hetek

A kutatás főbb eredményei

A muszlimok 52 százaléka gondolja úgy például, hogy a homoszexualitásnak illegálisnak kellene lennie, 43 százaléka támogatja a többnejűséget. 

A muszlimok 35 százaléka véli úgy, hogy a zsidóknak túl nagy hatalma van Angliában, míg a lakosság többi részének csak 9 százaléka osztja ezt a véleményt.

A  muszlimok 39 százaléka szerint a nő minden esetben engedelmességgel tartozik a férjének, míg a nem muszlimoknak csupán 5 százaléka gondolta így. 

A megkérdezett muszlimok 23 százaléka a saríát a brit törvények és bírósági döntések elé helyezi. Az Egyesült Királyságban ma 85 saría-bíróság működik, a brit törvényeket megkerülve.

A kutatás behatóan foglakozik az erőszak kérdésével is, a megkérdezettek titkosan, egy lezárható borítékban mondták el véleményüket a terrorizmusról. 

A muszlimok 6 százaléka egyetért a terrorizmus eszközeivel, 4 százalékuk magukkal az öngyilkos merényleteket is támogatja. Ez mintegy 100-200 ezer embert jelent. 

A brit muszlimok egy része, például a Brit Muszlim Tanács elutasította a felmérés eredményeit, mondván: nem találják reprezentatívnak vagy tudományos minőségűnek a kutatást.  Az ICM igazgatója megjegyezte, hogy a kutatás rendkívül alapos és pontos, a mély-interjúk pedig pontos képet adtak az angliai muzulmánok gondolkodásáról. 

(Hetek, Channel4, nytimes)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére