Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

16 éves lány akart robbantani Franciaországban

Pörge Béla

2017.02.10. 12:27

A francia rendõrség õrizetbe vett négy embert Montpellier városában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy robbantani akartak a városban.
MONTPELLIER, 12:58

A francia rendőrség őrizetbe vett négy embert Montpellier városában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy robbantani akartak a városban.

A France24 cikke szerint a 16, 20, 26 és 33 éves gyanúsítottakat azután tartóztatták le, hogy acetont vásároltak, amelyre feltételezhetően egy robbanószerkezethez volt szükségük.

A hatóságok szerint a 16 éves lány a közösségi oldalakon nagyon aktív volt, és többször is jelezte, hogy szeretne csatlakozni Szíriában vagy Irakban az iszlamistákhoz, vagy ha az nem sikerül, akkor Franciaországban szeretne merényletet végrehajtani.

A France Info hírrádió úgy értesült, hogy a lánnyal együtt letartóztatott három férfi közül kettőt ismertek a terrorelhárító szervek. A pár össze akart házasodni, és a lány Szíriába akart elindulni a terrortámadás előtt. Harminchárom éves társukat radikalizálódás miatt figyelték meg, ő volt a pár tanítója, és kapcsolatokkal rendelkezett Szíriában. A negyedik, 26 éves férfi nem tartozott szorosan a csoporthoz.

A házkutatások során a dzsihadisták által előszeretettel használt TATP-t, vagyis triaceton-triperoxid nevű robbanóanyagot, acetont, fecskendőket és védőkesztyűket találtak a nyomozók a gyanúsítottak lakásában, akiknek egy részét radikalizálódás miatt megfigyelés alatt tartották a titkosszolgálatok.

A rendőrség többet nem árult el a gyanúsítottakról, annyit lehet még tudni, hogy öngyilkos merényletre készültek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére