Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Warning: Undefined variable $en_articles_columns_print in /var/www/site2-dev.mediaworks.hu/web/wp-content/themes/888_hu/single-enews_article.php on line 166
 

A legmelegebb év evör

2015.11.25. 16:51

136 éves történelmi rekordok dőltek meg.

A szeptemberi kombinált (földfelszín, óceánok és levegő) hőmérséklet 1,62 fokkal haladta meg a 20. század átlaghőmérsékletét, rekord felmelegedéseket mértek Afrikában, Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában is.

1880 és 2015 között a mostani január-szeptemberi időszakban volt messze a legmagasabb a hőmérséklet. A legutóbbi, 2014-es rekordot 0,19 fokkal verte a 2015-ös.

Örülhetnénk a rekordoknak, de a számok sokkal vészjóslóbbak mint gondolnánk.

Ha az emberiség továbbra sem csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, akkor a Földi légkör átlaghőmérséklete akár 4 fokkal is emelkedhet 2050-ig.

Erre hívja fel a figyelmet a WMO videókampánya, amiben időjárás jelentéseket szimulálnak 2050-ből, szigorúan tudományos alapokra helyezve a tartalmat. Ezekben az időjárás jelenésekben előrevetítik, hogy mi lesz bolygóval, ha nem mérsékeljük a gázkibocsájtást és nem fékezzük meg a felmelegedést.

Amit várhatunk:

Dél-Amerikában mindennapos erdőtüzek pusztítanak majd, Grönlandon októberben kellemes 18 fok lesz az átlaghőmérséklet, a sarkkörök jegének folyamatos olvadása miatt lehetetlenné válik a hajóközlekedés az Atlanti-óceán északi részén. Az egyenlítő mentén 50 fok, míg Európában 38-40 fok körül mozog majd a nyári hőmérséklet. A felmelegedett légkör elektromos viharokhoz, hatalmas áradásokhoz és végzetes szárazságokhoz vezethet. A megváltozott időjárási viszonyok nemcsak a természeti, de a kulturális örökségünket is veszélybe sodorhatják. Az emelkedő tengerszintek miatt nemcsak eddig ismert kikötővárosok, földnyelvek tűnhetnek el, de a talajerózió is sokkal pusztítóbb lesz mint valaha. Városok, régiók csúszhatnak bele a tengerbe, elveszthetjük Kaliforniát, Hollandiát, Velencét, a bolgár és francia riviérát is.

November 30-tól nagy feladat vár a párizsi klímacsúcs résztvevőire. A nemzetközi értekezlet célja, hogy most először globális klímavédelmi egyezményt írjanak alá annak érdekében, hogy a Föld felmelegedését két Celsius-fokban maximalizálják az iparosodás előtti mértékhez képest. Az egyezmény a 2020-ban lejáró kiotói megállapodást váltaná fel.

Addig is, az A-betűs területeken anarchia uralkodik...

(WMO)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?


Warning: Undefined variable $en_articles_columns_print in /var/www/site2-dev.mediaworks.hu/web/wp-content/themes/888_hu/single-enews_article.php on line 367
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére