Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Esélyt adtak és kaptak a fogyatékosok a sportnapon

888.hu

2022.05.24. 15:30

Öt iskola hat vegyes csapata hét állomáson mérte össze erejét és tudását a hétvégén a II. kerületben első ízben rendezett Esély Sportnapon. Számokban talán így lehet kifejezni a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját segítő eseményt, melynek célja, egymás különbözőségeinek megismerése és az elfogadó hozzáállás erősítése

 

A II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban tartott rendezvényen a hat vegyes csapatot egy-egy, a Testnevelési Egyetemről érkezett hallgató egészítette ki. A résztvevők a hét „állomáson” különböző sportágakkal ismerkedhettek meg és próbálhatták ki azokat közösen, csapatban. A helyszíneken a játékos feladatokban pontokat lehetett gyűjteni. Olyan ép és sérült emberek által közösen játszható sportágakban mérhették össze ügyességüket a csapatok, mint például az ülőröplabda, de a feladatok között sötét labirintus és szellemi vetélkedő is helyet kapott. A résztvevők kipróbálhatták erejüket ergométeres evezőgépen, és lehetőség volt összemérni tudásukat para-asztaliteniszezőkkel.

A legtöbb pontot összegyűjtött csapat a Rákóczi Gimnázium és Gyermekek Háza iskola lett. A tagok az élményeken kívül a Gyarmati Dezső Uszodába nyertek belépőjegyet, továbbá minden résztvevő emléklapot és érmet kapott.

„Számomra minden olyan rendezvény nagyon fontos, amelyen ép és fogyatékos diákok együtt vesznek részt és sportolnak. És, talán furcsa módon, ilyenkor mindig az ép diákokhoz fordulok: arra kérem őket, hogy ne pusztán próbálják ki a fogyatékosok által űzött sportágakat, de meséljenek róla a barátaiknak, osztálytársaiknak, a családjuknak.” – mondta zárszóként Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a FODISZ elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére