Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva „határozottan” fenyegetésnek veszi, ha Finnország csatlakozik a NATO-hoz

888.hu

2022.05.12. 14:00

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője reggeli sajtótájékoztatóján nem repdesett az örömtől a hír hallatán.

 

Peszkov szerint Finnország NATO-csatlakozása „egyértelműen” fenyegetést jelent Oroszországra nézve. Szerinte ezzel Finnország csatlakozott az EU Oroszországgal szembeni barátságtalan lépéseihez, ami „sajnálatos és szimmetrikus válaszra” ad okot.

A Kreml szóvivője arra is kitért, hogy mindenki el akarja kerülni a közvetlen összecsapást Oroszország és a NATO között. Úgy gondolja, hogy a NATO bővítése nem teszi stabilabbá a világot vagy Európát.

Arról is beszélt, hogy Ukrajnával határos orosz területek elleni támadások azt jelentik, hogy további intézkedésekre van szükség e területek biztonságának szavatolására.

 

Eközben Zelenszkij szemmel láthatóan örvend a finnek NATO-csatlakozási szándékának.

 

„Telefonbeszélgetést folytattam a finn elnökkel. Dicsértem amiatt, hogy kész a NATO-tagságért folyamodni. Megvitattuk Ukrajna európai integrációját és beszéltünk a finn-ukrán védelmi együttműködésről is.” – írta az ukrán elnök a Twitteren.

 

Korábban Medvegyev volt orosz elnök és volt miniszterelnök is tett egy fenyegetőnek tűnő nyilatkozatot a Telegrammon.

A NATO országai fegyvereket pumpálnak Ukrajnába, csapatokat képeznek ki a nyugati felszerelések használatára, zsoldosokat küldenek, emellett a szövetség tagjainak hadgyakorlatai az orosz határ közelében növelik egy közvetlen és nyílt konfliktus lehetőségét a NATO és Oroszország között. Egy ilyen konfliktus mindig azzal a kockázattal jár, hogy teljes körű nukleáris háborúvá fajul. Ez katasztrofális forgatókönyv lenne mindenki számára.”

– írta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére