Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zelenszkij szerint Oroszország vegyi fegyvereket vet be

888.hu

2022.04.12. 08:30

Bár Petr Andrjuscsenko, Mariupol polgármesterének tanácsadója Telegram-csatornáján azt írta, hogy a vegyifegyver-támadások még nem lettek igazolva, az ukrán elnök hétfő este szigorú szankciók bevezetését kérte emiatt.

 

Hétfőn olyan meg nem erősített jelentések láttak napvilágot, melyek arra utalnak, hogy vegyi fegyvereket használtak az ostromlott Mariupol dél-ukrán kikötővárosban.
„Ezt a legnagyobb komolysággal kezeljük.” – mondta Volodomir Zelenszkij hétfőn késő este.

 

Szeretném emlékeztetni a világ vezetőit, hogy már megvitattuk a lehetőséget, hogy az orosz hadsereg vegyi fegyvereket vet be. Ez már akkor azt jelentette, hogy az orosz agresszióra sokkal keményebben és gyorsabban kell reagálni.”

– tette hozzá.

Lis Truss, a brit külügyminiszter közölte: „Nagy-Britannia igyekszik ellenőrizni azokat az információkat, melyek szerint az orosz erők vegyi fegyvereket vetnek be Mariupolban”.

 

Az ilyen fegyverek bármiféle alkalmazása brutális eszkalációt jelentene ebben a konfliktusban, és mi felelősségre fogjuk vonni Putyint és rezsimjét.”

– jelentette ki.

 

A Mariupolban harcoló ukrán Azov-ezred a Telegram üzenetküldőn hétfőn közzétett üzenetében azt állította, hogy egy orosz drón „mérgező anyagot” dobott le katonákra és civilekre Mariupolban, hozzátéve, hogy többen légzőszervi és idegrendszeri problémáktól szenvedtek.

Az AFP nem tudta azonnal és függetlenül ellenőrizni az állításokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére