Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros is fegyvereket küldene Ukrajnába

888.hu

2022.03.12. 14:50

Meg persze vadászgépeket.

 

Soros György a fegyverszállításoktól várja a változást Ukrajnában. Az amerikai milliárdos az üzenőfalaként használt Project Syndicate nevű portálon arról értekezett, hogy most éppen MIG vadászgépeket próbálnak beszerezni a háborúba, mivel az ukrán pilóták ezeket a gépeket tudják kezelni. A tőzsdespekuláns szerint – az USA-ból és az EU-ból folyamatosan szállított fegyverek mellett – a MIG-ek bevetése döntheti el a konfliktus kimenetelét. A militarista hangnemű írásban Soros tényként állítja, hogy jelenleg a III. világháború zajlik – írja a Magyar Nemzet.

Figyelemre méltó, hogy bár korábban szó volt arról, hogy Nyugat-Európából több tucat vadászgépet szállítanak Ukrajnába, ám a feltehetően a háború eszkalálódásának a veszélye miatt elvetették ezt a lehetőséget.

 

A Magyar Nemzet emlékeztet: korábban a fegyverszállítások szükségességét emlegette számos baloldali politikus, köztük Márki-Zay Péter, a szivárványkoalíció miniszterelnök-jelöltje. Mikor a kormány világossá tette, hogy az ország területén semmiképpen nem mehetnek fegyverszállítmányok a szomszédos konfliktuszónába, akkor a baloldali jelölt álhírterjesztéssel igyekezett zavart kelteni: azt állította, hogy hazánk magyar katonai géppel küldött hadifelszerelést Ukrajnába.

 

 

A baloldal háborús hergelő kampánya már hetekkel az orosz támadás előtt kialakult, a Gyurcsány-koalíció több prominense még a harcok kirobbanása előtt beszélt lehetséges magyar katonai segítségről.

A Momentum volt elnöke, Fekete-Győr András például úgy vélte, hogy a humanitárius szolgálat mellett fegyvereket is kellene küldenünk Ukrajnába.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére