Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kémkedés miatt kitoloncoltak egy tucat orosz diplomatát

888.hu

2022.03.01. 16:40

Az oroszok felháborodtak.

 

Az Egyesült Államok hivatalosan felszólított 12 kémkedéssel vádolt orosz diplomatát, hogy legkésőbb március 7-ig hagyják el Amerika területét.

 

Olivia Dalton, Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének szóvivője hétfő délután tweetelte a hírt.

 

Az Egyesült Államok tájékoztatta az orosz missziót, hogy megkezdtük az orosz küldöttség 12 hírszerző ügynökének kiutasítását, mert az Egyesült Államokban való tartózkodásuk alatt visszaéltek a kiváltságaikkal, káros kémtevékenységet folytattak a nemzetbiztonságunk kárára”

– mondta Dalton.

 

A CNN tudósítása szerint:

Az orosz diplomatákat azért kérték fel a távozásra, mert állítólag »olyan tevékenységekben vettek részt, amelyek nem felelnek meg diplomáciai feladataiknak és kötelezettségeiknek«”

– mondta Richard Mills nagykövet, az Egyesült Államok ENSZ-képviselőjének helyettese az ENSZ Biztonsági Tanácsának hétfő délutáni ülésén.

 

Vaszilij Nebenzia orosz ENSZ-nagykövet erre reagálva azt mondta, hogy Mills magyarázata „nem kielégítő”.

Most kaptam tájékoztatást arról, hogy az amerikai hatóságok újabb ellenséges akciót hajtottak végre az orosz ENSZ-képviselet ellen, durván megszegve a fogadó országgal kötött megállapodással kapcsolatos kötelezettségvállalásaikat. Éppen most látogatták meg az orosz missziót”

– panaszolta Nebenzia.

 

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára a hétfői sajtótájékoztatón foglalkozott a helyzettel, megjegyezve, hogy az orosz diplomaták kiutasítása „már hónapok óta tervben volt”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére