Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lakosságon spórolna a baloldali politikus az V. kerületben

888.hu

2022.02.07. 13:17

Nyíltan támadja az V. kerület sikerberuházását Kovács Alex Gábor, a szivárványkoalíció Tiéd a Belváros-frakció szocialista vezetője. A baloldali politikus szerint a belvárosi családoknak elég lett volna pár hinta és mászóka, ezzel szemben az önkormányzat egy mosdóval és pelenkázószobával, valamint az akadálymentesítés jegyében lifttel felszerelt modern komplexumot valósított meg kormányzati támogatásból – írja a Magyar Nemzet.

 

A Magyar Nemzet szerint a lakosság igényeinek megfelelően egy modern játszótér és pihenőpark épült az V. kerületi Bástya utcában. Az önkormányzat egy komplex beruházást valósított meg, amely magában foglalja a Bástya utcában egy régészeti értékeket is bemutató vadonatúj közpark létrehozását, a Vámház krt. 8. szám alatt egy 400 négyzetméteres helytörténeti bemutató tér kialakítását, a Veres Pálné utca és a Bástya u. 4-6. szám előtti terület teljes körű megújítását – az út- és járdafelújítástól kezdve a közműfelújításon át a zöldfelület fejlesztésig –, valamint a parkot szegélyező három társasházat érintő zöld homlokzat kialakítását is.

A multifunkcionális Bástya utcai pihenőpark és játszótér egy házak közötti foghíjtelken épült fel. A térszín alatt kiszolgáló helyiségek kaptak helyet, mint porta, akadálymentes mellékhelyiségek, pelenkázó. Tehát a felsorolásból látszik, hogy egy nagy volumenű beruházásról van szó, amely nem csupán egy kis játszótér kialakítását foglalja magában. A projektre a kormány biztosította a forrást, összesen 3,1 milliárd forintot.

A kormánynak fontosak a családok, illetve az is, hogy a gyermekek, a szülők, a nagyszülők, a fiatalok, az idősek számára minél otthonosabb lakókörnyezetet biztosítsunk. A legjobb helyre került ez a támogatás, hiszen a belvárosiak képviselőjeként és alpolgármestereként szerzett tapasztalatból tudom, hogy ez a beruházás teljes mértékben az itt élőket szolgálja, valamint a középkori városfal bemutatásával egyedülálló várostörténeti értéket képvisel – mondta a Magyar Nemzetnek Böröcz László országgyűlési képviselő.

– Az önkormányzati képviselők arra kapnak megbízatást a kerületben élőktől, hogy a lakosság érdekeit képviseljék. Kovács Alex Gábor ehhez képest azzal kampányol a bulvármédiában, hogy szerinte a belvárosiak egy multifunkcionális, a lakosság igényeit teljeskörűen kiszolgáló közpark helyett mindössze pár hintát és mászókát érdemelnek. A belvárosiak szerintem nemcsak pár hintánál és mászókánál, hanem egy ilyen képviselőnél is jobbat érdemelnek – reagált Kovács Alex szavaira Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere.

Az eredeti írás ITT érhető el.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére