A klímaaktivisták legújabb ellensége a pulykahús
2021.11.26. 17:00
„A felmelegedő világ következményei kihívások elé állították a farmereket és az élelmezési rendszereket az Egyesült Államokban” – így kezdődik a Washington Postban a klímakutató Sonali McDermid cikke, amely egy amerikai hagyomány megszüntetését javasolja.
Így számolt be a Post a „problémás” húsról, amelyet az amerikaiak a hálaadás napján előszeretettel fogyasztanak:
„A tudósok által összeállított jelentés szerint az élelmiszer-termelés a globális környezeti változások legnagyobb okozója. A mezőgazdaság felelős az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának akár 30 százalékáért és az édesvíz-felhasználás 70 százalékáért.”
A Post ezután egy útmutatót mellékelt, hogy a hálaadás napja politikai szempontból is korrekt legyen:
Dobja ki a pulykát [amely nyolc amerikai állam gazdaságát segíti], mivel a pulykatenyésztés árt a bolygónak, és inkább válasza a vaddisznót.
Így segíthet egy olyan faj visszaszorításában, amely árt a környezetnek, és csökkentheti a környezetszennyező pulykák számát. Még jobb, ha elfelejtjük az ízletes fehérjéket, és növényi alapú ételeket teszünk a hálaadás napi asztalra” – írja a Breitbart.
„Ez az egyik megoldás, hogy csökkentsük az állattenyésztéstől való függőségünket.
Úgy látom, 2050-ben széles körben elfogadott dolog lesz, hogy alternatív élelmiszerek helyettesítik a pulykát az asztalon”
– írta McDermid.