Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma startol az olimpia

888.hu

2021.07.23. 07:00

Pénteken magyar idő szerint 13 órakor a megnyitóünnepséggel és az olimpiai láng fellobbanásával veszi hivatalosan kezdetét a XXXII. nyári olimpia Tokióban. Bár a megnyitó napján és az azt megelőző két napon is voltak már versenyek, az igazi őrület szombaton kezdődik. Ennyire hányatott sorsú nyári olimpiát még sosem rendeztek, a nézők hiánya és a Tokióban egyre jobban terjedő koronavírus alapvetően befolyásolja az előttünk álló 16 nap történéseit – írta az Origo pénteken.

 

Visszafogottság és feszültség: ez a két jelző jellemzi legjobban a japán főváros életét a megnyitó előtti órákban – írta az Origo.

A visszafogottság annak szól, hogy senki sem tudja, mit hoz a következő 16 nap, a feszültség pedig annak, hogy

a koronavírus delta variánsa egyre jobban terjed Tokióban,

ahol csütörtökön kiderült, hogy az elmúlt napon 1979 új fertőzést jelentettek, ami lassan megközelíti a márciusi szintet.

Egyes számítások szerint az ötkarikás játékok teljes költségvetése jelenleg 20 milliárd dollár körül van, de

a végszámla akár 26 milliárd dollár is lehet,

ezzel Tokió minden idők legdrágább olimpiáját rendezi meg.

Számos kisebb, elsősorban csak Japánban érdekelt cég szállt be anno a Tokio 2020 program finanszírozásába, de mellettük ott vannak az olyan nemzetközi érdekeltségű vállalatok is, mint a Toyota.

A Toyota az olimpia egyik legfőbb, kizárólagos szponzori köréből szállt ki, kevesebb mint egy héttel a láng fellobbanása előtt.

Döntésük hátterében az áll, hogy egy Japánban bukott, népszerűtlen projektet nem jó reklám támogatni.

Az Origo emlékeztetett: ne feledjük el, hogy ez nem egy szimpla cég, hanem

Japán egyik legértékesebb nagyvállalata.

Az a gazdasági fellendülés, amit a japánok az olimpia rendezése mellé megálmodtak, szintén megbukott, hiszen olyan országban rendezik a játékokat, amelyet lassan két éve megbénít a pandémia miatti rendkívüli állapot.

Külföldi szurkolók, akik a pénzüket elköltenék, nem tehetik be a lábukat Japánba. Helyi szurkolók sem mehetnek a stadionokba, a sportolók pedig buborékban vannak, tehát ők sem hagyhatják el az izolált olimpiai falut.

A tokiói olimpia a japán lakosság körében is egyre népszerűtlenebb.

A japánok kétharmada vagy elhalasztaná, vagy eltörölné a versenyt.

Maga az olimpia mint sportesemény is hatalmas bajban van, a fiatalabb nemzedék körében már teljesen érdektelen eseménnyé silányult. Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) olyan sportágak műsorba emelésével próbál közelíteni a fiatalabb generációhoz, amelyekről korábban elképzelhetetlen volt, hogy az olimpiára kerüljenek. Ilyen a gördeszka vagy éppen a falmászás.

A gördeszka esetében kifejezetten vicces arra gondolni, hogy még

hazánkban is a „csövesek” szórakozásának nevezték a kilencvenes években.

Kiemelték: az olimpia „elöregedése” egyenesen következik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megcsontosodott személyi állományából és gondolkodásmódjából. Ha most ezt tetézték volna egy törölt olimpiával, olyan helyzetbe navigálták volna magukat, ahonnan csak nagyon fájdalmas áldozatok árán tudnának „visszajönni”. Nem véletlenül mondta Thomas Bach NOB-elnök, hogy a törlés az olimpia halálát jelentette volna.

Mint írták:

soha nem volt még olyan olimpiát rendező város, amely ennyire ne várta volna a játékok kezdetét, mint most Tokió.

Japán gyűlöli az egész projektet, utálja az olimpiát.

Nagyon reméljük, szombattól már tényleg a sporté lesz a főszerep. Onnantól kezdve pedig bennünket, magyarokat már nem a japánok gondja-baja érdekel, hanem az, hogy miként szerepelnek pólósaink és kézilabdásaink, hogyan úszik Hosszú Katinka és Milák Kristóf, mennyire céloz pontosan Péni István, s hogyan vív a kardozó Szilágyi Áron. Mert a sportolók most tényleg azok közé tartoznak, akik gondolkodás nélkül örülnek annak, hogy elkezdődik az olimpia.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére