Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamis aláírásokkal lett országgyűlési képviselőjelölt

888.hu

2021.06.03. 11:30

Egy férfi a 2018-as választásokon 31 hamis aláírással lett országgyűlési képviselőjelölt. A  bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szab ki felfüggesztett börtönbüntetést.

 

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen, aki hamis aláírásokkal érte el jelöltségét a 2018-as országgyűlési választáson – közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádirat szerint a 48 éves férfi egy párt jelöltjeként kívánt indulni a 2018-as országgyűlési választáson Budapesten. A jelöltséghez 500 érvényes ajánlásra volt szüksége.

A férfi azonban az ajánlóíveket úgy adta le a választási irodának, hogy azokon 31 hamis aláírás szerepelt.

A férfi az összes íven azt igazolta aláírásával, hogy az ajánlásokat személyesen ő gyűjtötte, és az ajánlóíveken megjelölt emberek valóban ajánlást adtak neki. A vádlott ezt azokon az ajánlóíveken is feltüntette, amelyeken nem ő, hanem a segítői gyűjtöttek ajánlásokat.

A férfit a hamis ajánlásokat is figyelembe véve országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették.

A Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt nyújtott be vádiratot a férfi ellen a Fővárosi Törvényszékre, és azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki felfüggesztett börtönbüntetést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére