Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két spanyol autóipari cég is növeli magyarországi kapacitásait

888.hu, MTI

2021.05.26. 21:45

Ezek újabb győzelmek Magyarország számára a világgazdasági kapacitások újraelosztásáért zajló globális versenyben – fogalmazott Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a magyar kormány egymilliárd forint támogatást biztosít a beruházásokhoz.

 

Mintegy ötmilliárd forint értékben növeli magyarországi kapacitásait két spanyol autóipari cég, a Gestamp és az Ames

– jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Madridban sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a most megszületett megállapodásnak köszönhetően a Gestamp 850 millió forint értékben fejleszti móri akkumulátor-összeszerelő bázisát, míg az Ames szentgotthárdi üzemében modernizálja az autóipari fémtermékek gyártási folyamatát 4,1 milliárd forint értékben.

Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy Magyarországon 220 spanyol vállalat működik, amelyek több mint ötezer embernek adnak munkát.

Magyarország számára prioritás a Spanyolországgal való együttműködés”

– hangsúlyozta.

Arancha González Laya spanyol külügyminiszter elmondta: a spanyol vállalatok leginkább olyan ágazatokban mutatnak érdeklődést a magyarországi befektetések iránt, mint az autóipar, a vendéglátás, a megújuló energiák és a közlekedés. Továbbá hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy újraindul az Iberia légitársaság közvetlen légi összeköttetése a két ország között, ami a koronavírus-járvány miatt szünetelt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére