Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dobrev a népi demokrácia kukaca Gyurcsány horgán

Horváth K. József

2021.05.03. 18:00

Fölkerült a negyedik kukac is Gyurcsány Ferenc horgai hegyére. Immár Dobrev Klára is ott izeg-mozog a többi ismert miniszterelnök-jelölttel a nagy ho-ho-horgász botjai végén, hogy a főpecás minél több halat/választót tudjon rajtuk keresztül a hálójába emelni.

 

Karácsony Gergely horga még üres, de a főpolgármesternél már megszokhatta Budapest népe, hogy lassan mozdul. Tudjuk róla, hogy neki mindig be kell kapni egy-két Unicumot, ha Gyurcsánnyal valami aktuális együttműködésre készül.

Valószínűbb azonban, hogy az úgynevezett előválasztási kampány érdekei azt kívánják, hogy minél tovább lebegtesse a mindenki számára nyilvánvaló indulását. Annál többet lehet beszélni a kampányról, annál nagyobb hírverést lehet csapni körülötte, ami már önmagában is választótoborzó lehetőség.

Ennek az egész cirkusznak lényegében csak ez az értelme, hiszen a háttérben a pártok már régen megállapodtak abban, hogy a 106 választókerület közül melyik párt hol indít jelöltet. Szó sincs tehát arról, hogy a 106 egyéni választókerületben egymásnak feszülnének a Gyurcsány-koalíció pártjainak jelöltjei, hogy kiderüljön – amit oly szívesen és unásig ismételgetnek Fletóek –, hogy valójában kit tart az adott körzetben a legrátermettebb indulónak a választó a Fidesz jelöltjével szemben. Nem, erről szó sincs.

Ők úgy gondolják, mint anno Kádárék a népi demokráciában, hogy majd ők kijelölik szépen, kit kell szeretni, kit kell támogatni, aztán a választók meg szavazataikkal megerősíthetik a pártok döntését. A fiatalabb olvasóknak mondom, akik akkor még nem éltek, hogy a népi demokrácia így működött. A szocik a demokráciát mindig kivonták a választásból, így maradt belőle a savanyú szavazás, amikor valahogy mindig az MSZMP-s képviselők jutottak száz százalékhoz közeli aránnyal a parlamentbe. S ez a fajta „Nagy Átverés Show” folytatódik Gyurcsányéknál az előválasztásnak mondott cirkuszban, a liberalizmus címszava alatt.

A legszomorúbb azonban az, hogy a baloldal mélységesen lenézi választóit. Ha már ugyanis annyira előválasztást akar tartani, akkor tényleges versenyt illene hirdetni, ne hazugságzsámolyokra ültesse fel szerencsétlen jelöltjeit. Meg sem fordul a fejükben, hogy aljas dolog velük ezt csinálni.

Bár tény, ami tény, a baloldal és a szabad választás sohasem árult egy gyékényen. A baloldalon mindig szükség volt valamiféle manipulációra, hogy meg tudja szerezni a hatalmat.

Emlékszünk Rákosiék kék cédulás választására, Kádárék szovjet hadsereg általi hatalomba emelésére, aztán a rendszerváltás után a jobboldal leszalámizására az MDF-be a kisgazdákhoz beépített ügynökök révén. Hogy aztán az MSZP 2002-ben elkövetett választási csalásairól és 2006-ban Gyurcsány hazugsággal, a gazdasági adatok választók előli eltitkolásával megszerzett hatalmáról ne is beszéljünk. A hazugságot – tudjuk jól – maga Gyurcsány ismerte be az őszödi beszédében.

A helyzet pedig most sem jobb, sőt. Jellemző a baloldal morális állapotára, hogy a ballibek térfelén az az ember ma a legerősebb politikai szereplő, akinek a legnagyobb az elutasítottsága. S az a Karácsony Gergely, akinek a miniszterelnök-jelöltek – Jakab, Márki-Zay, Dobrev, Fekete-Győr – közül a második legnagyobbnak mondható a választói támogatása, ugyanúgy alá van rendelve a legelutasítottabb Gyurcsánynak, mint a népszerűségi lista végén kullogó Fekete-Győr és Dobrev Klára. S mivel a miniszterelnök-jelöltek számára kétfordulós lesz az előválasztás, ahova nem kettő, hanem – ügyeskedések révén – három legtöbb szavazatot kapott jelölt fog bekerülni, még az is előfordulhat, hogy Karácsony és Jakab vetélkedése kioltja egymást, és így Dobrev Klára lehet – nevető harmadikként – Orbán Viktor kihívója. Az a Dobrev, aki férje okán szintén a legelutasítottabb politikusok közé tartozik a hazai közéletben.

Tessék mondani, mire játszhatnak ezek az emberek? Mitől vagy kitől remélhetik az áhított hatalom megszerzését, ha valójában nem veszik figyelembe a választók akaratát a képviselőjelöltek kiválasztásánál?

És ehhez még hozzájön aktuálisan a folyamatosan fenntartott oltásellenességük, amit hiába hazudnak egy kis ideje oltáspártiságnak. A közvélemény-kutatás jelzi, hogy a választókat nagyon nem érdekli Gyurcsányék hantája. Miután a választásokat az aktív szavazók döntik el, a két pártlista versenyében jelenleg a Fidesz 51 százalékot kapna, a baloldali közös lista pedig 43-at, ami a baloldal közös indulásának deklarálása óta a leggyengébb eredménye.

Hosszú távon nem valószínű tehát, hogy a választók beveszik azt a hazugságcumit, amit a baloldal minduntalan dugdosna a szájába. S ez nemcsak Gyurcsányra jellemző, hanem az asszonyra is.

Önök például elhiszik azt, hogy ha Dobrev hatalomra kerülne, akkor a kisfogyasztóknak ingyen adná a közműszolgáltatásokat: a vizet, a villanyt, a gázt? Amikor kormányon voltak, akkor sem győzték emelni az árát, most meg egyenesen ingyen adnák? Ugyan már!

Akkor mégis mitől várnák a csodát, hogy a legelutasítottabb jelölttel is győzelmi reményeket táplálnak?

A rossz példa sajnos itt liheg a nyakunkon. Amerikában olyan jelölt nyert, aki a televíziós adásban összekeverte az unokáját a fiával, aki öt évvel korábban meghalt. A rá adott szavazatokat meg egy speciális szoftvert segítségével még Frankfurtban is számolták.

Ez azonban Magyarország, ahol az emberek nem szeretnének liberális demokráciát, amelyben a választóknak van ugyan szavazatuk, de a végelszámolásnál az senkit sem érdekel. S ha Dobrev fontos kukac Gyurcsány horgán, márpedig az, akkor erre nagy lenne az esély.

Ha valakik, akkor csak a magyarok tudják ezt a skandalumot megakadályozni, akik szívből elutasítják Gyurcsány népi demokratikus kukacait.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére