Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Előre megüzenik a balosok, hogy ki lehet bölcsődevezető Nagykanizsán, és ki nem

Filipp Dávid

2021.02.11. 13:00

Amióta a baloldaliak többségbe tudtak kerülni a nagykanizsai városházán, azóta kiskirályként viselkednek. Miután sikerült a legfontosabb helyekre saját elvtársaikat ültetni, most a helyi bölcsőde vezetőjének üzenték meg, hogy nem számítanak a munkájára.

A fővárosban Karácsony Gergely főpolgármester „Budapest mindenkié” szlogenjét már csak a „Budapest a haveroké”-ként használják az emberek, és ez Nagykanizsára is igaz lett, amióta a 2019-es önkormányzati választáson az Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) többséget tudott szerezni a város közgyűlésében. A 8:7 arányú többségüknek köszönhetően lényegében bármit megtehetnek a városban, és élnek is a lehetőséggel.

Azóta a Zala megyei városban a baloldaliak mindent igyekeznek megfúrni (a részletek ITT), saját szájízük szerint alakítgatnak szabályokat, hogy aztán a Kúriának kelljen elmeszelnie őket (bővebben ITT).

Amihez nagyon értenek a nagykanizsai balosok, az az, hogy kiváló érzékkel juttatják pozícióba a cimboráikat. A tisztogatások során a helyi önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetőségébe szépen beejtőernyőztették a barátokat, akik jó komcsi módra a saját fizetéseik megemelésével kezdték. Erről ITT írtunk részletesebben.

A tisztogatás a végkielégítések miatt 43 millió forintjukba került a kanizsaiaknak.

A baloldal új kiszemeltje most a Nagykanizsai Egyesített Bölcsőde vezetői pozíciója lett.

Balogh László, Nagykanizsa fideszes polgármestere a 888.hu-t beavatta a részletekbe.

Elmondása szerint az elmúlt öt évben Böröndi Ágnes vezetőségének köszönhetően stabilizálódott a bölcsőde helyzete. Böröndi ötéves intézményvezetői státusza azonban lejárt, ezért még tavaly új pályázatot írtak ki, amire Böröndién kívül egy jelentkezés érkezett.

Balogh szerint a pályázatok elbírálása a városi közgyűlés kezében volt, de a testület eredménytelennek nyilvánította az eljárást, mivel a másik pályázat formai hibákat tartalmazott, így az nem is lehetett volna győztes.

Az ÉVE-frakció azért nyilvánította eredménytelenné a pályázatot, mert különböző okokból nem akarták támogatni Böröndi Ágnest”

– fogalmazott Balogh.

A polgármester szerint újabb pályázatot hirdettek, amelyre Böröndi ismét jelentkezett, másodmagával.

A körülmények viszont megváltoztak, megint rendkívüli jogrendet vezetett be a kormány, ennek értelmében pedig a polgármester saját maga dönthetett a bölcsődei vezető személyéről.

Balogh László Böröndi Ágnest választotta.

Itt kezdődtek a bonyodalmak.

Balogh László szerint Böröndi január 1-jével felmondott.

A nő a polgármesternek küldött levelében tudatta, hogy nem tudja vállalni a megbízatást.

A bölcsődét jelenleg egy megbízott vezető vezeti, de kiírtak egy harmadik pályázatot is, így vélhetően a helyi baloldal által támogatott jelölt ismét beadhatja jelentkezését.

Böröndi Ágnes a 888.hu-nak elmondta, hogy a képviselő-testület első körben nem választotta meg, így visszalépésének oka a jövőbeni helyzetének bizonytalansága volt.

Visszalépésemkor számba vettem, hogyan dolgozhatok együtt a képviselő-testülettel. Beszéltem az ÉVE-frakció egyik képviselőjével, aki elmondta, hogy a bölcsőde területén változás lesz, és én ebbe nem férek bele”

– mondta.

Kijelentette, nem változtat döntésén, az új pályázaton sem indul már.

Nem tudom, hogyan tudnék úgy dolgozni, hogy már tettek egy olyan kijelentést, hogy engem nem szeretnének oda. Kérdeztem, a szakmai munkámat figyelembe véve van-e lehetőség arra, hogy pozitív döntés szülessen, de azt mondták, semmi esetre sem, nincs olyan opció, hogy én ott vezető lehessek. Közölték, hogy rám nem számítanak, ezért a jövőm szempontjából mérlegelnem kellett”

– fogalmazott, hozzátéve, szerette volna továbbvinni az elkezdett munkát.

Így uralkodik tehát Nagykanizsán a baloldal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére