Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szombaton lesz Gyurcsány elmebajnoksága

Horváth K. József

2021.02.04. 16:00

Egy egyszerű politikai vetélkedőre invitálnám a kedves olvasót.

Nem lesz nehéz, legfeljebb annyira, mint anno a tévében Egri János Elmebajnoksága volt, ahol a szimpla kérdések megválaszolásával is lehetett nyerni egy hangszórót a mindig mosolygó műsorvezetőtől.

No, akkor lássuk az első kérdést a három plusz egy megfejtést igénylő virtuális Elmebajnokságon.

– A kormányzó pártokat pocskondiázva ki tette a következő kijelentést: „Menjenek ezek a pokolba!”

– Igen, látom! A helyes választ leolvasom a hölgy szájáról: Gyurcsány Ferenc. Már meg is nyerte a hangszórót.

– A második kijelentés megfogalmazása kapcsán szintén azt szeretnénk megtudni, hogy ki mondta: „Menjen a kormányfő a csudába! Vagy együtt győz az ellenzék, vagy sehogy.”

– Hohó, az őszes úr azonnal rá is írta a helyes monogramot a papírjára: Gy. F., azaz Gyurcsány Ferenc. Bravó, tessék, már adom is a hangszórót.

– Lássuk a harmadik feladatot. A kérdés változatlan, kitől származik: „Vagy együtt fogunk kormányozni, vagy sehogy. Nem kell ezt elhazudni a választók előtt. Akik nem bírják egymás szagát a kampányban, hogyan fogják bírni kormányon?”

– Ezen sem kellett sokat gondolkodni, ahogy látom. Ön jelentkezett, szólítom, tessék mondani! – Gyurcsány Ferenc! – feleli a lelkes asszonyság, s már át is veheti megérdemelt jutalmát, a hangszórót.

Elárulhatom, hogy a kérdéseket a Demokratikus Koalíció elnökének tavaly februári évértékelőjéből vettem. Apropóját az adta, hogy Gyurcsány Ferenc szombaton megint évértékelőt tart.

Ha viszont egy korábbi, mondjuk úgy: fiatalkori évértékelőjéből idéztem volna, az bizony egyáltalán nem biztos, hogy könnyű feladvány lenne. Kocsis Máté tette föl azt a videót a Facebook-oldalára, amelyben ezt mondta Gyurcsány:

„Képtelen vagyok megérteni, és képtelen vagyok elfogadni, hogy egy önmagát demokratikusnak mondó párt hogy a csudába parolázhat a Jobbikkal, ezzel a fasiszta párttal?”

Ugye, korántsem biztos, hogy megnyerték volna a hangszórót?

Gyurcsány már csak ilyen, ahogy mondani szokták, az sem igaz, amit kérdez. Ki gondolta volna akkoriban, hogy ma már ő maga parolázik a Jobbikkal, „ezzel a fasiszta párttal”. És ezzel az általa fasisztának nevezett párttal összefonódva készül kormányozni 2022 után. A hatalomért még ezeket is beveszi a gyomra, amazok meg mennek önként és dalolva Gyurcsány mindenevő emésztőtartályába. Hogy aztán az legyen belőlük is, mint az ebédre elfogyasztott gulyáslevesből.

Kocsis Máté azt írta a videó fölé, hogy nagyon reméli, Gyurcsány folytatja a videóban megkezdett gondolatait.

Erre ugyan kevés az esély, de boldog volnék, ha Kocsis Máté reménye beteljesülne, ezzel ő is nyerne egy hangszórót.

Elvégre akinél a kígyók kígyóznak, annál minden megtörténhet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére