Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elítélik-e új barátai Fekete-Győr „gránátejtését”?

Filipp Dávid

2021.01.13. 16:00

A baloldal a múlt héten teljes mértékben elítélte az Egyesült Államokban történt erőszakos Capitolium-ostromot. Arról azonban hajlamosak megfeledkezni, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke füstgránátot dobott a rendőrök közé 2018-ban egy Kossuth téri erőszakos tüntetés alkalmával.

Szögezzünk le valamit a legelején!

Van különbség dobás és ejtés között.

Ez dobás:

Ez ejtés:

Ezek is ejtések:

Mielőtt valami szakértő a kommentszekcióban elmagyarázná, a videóban szereplő dobások úgynevezett „floaterek”, magyarul: magas ívű közeli ziccerdobások. Mi hívjuk csak ejtésnek, az illusztráció kedvéért.

Most, hogy ezt a kérdést tisztáztuk, beszéljünk egy kicsit Fekete-Győr Andrásról, aki az első felvételen látható.

2018-ban a baloldal tüntetéssorozatot tartott karácsony előtt, ugyanis nem tetszett nekik A munka törvénykönyvének módosítása. Szinte mindennap az utcán voltak, akadályozva ezzel az ünnepek miatt amúgy is kaotikus közlekedést. Az erőszakos tömeg mindig a Kossuth téren kötött ki, ahol többször is összecsapott a rendőrökkel, megrongálta a Parlament épületét, szétszedte az ország karácsonyfáját, és tönkretette azokat a szánkókat, amelyeket rászoruló gyerekeknek akartak adományozni.

A fenti képsorok ekkor készültek FeGyőrről.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, tavaly szeptemberben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség összesen hat személy, köztük a Momentum elnöke és a volt DK-s, jelenleg momentumos Szarvas Koppány Bendegúz ellen.

A Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Fekete-Győr azt mondta:

2018 decemberében egy rabszolgatörvény-ellenes tüntetésen egy játékboltban is kapható lila füstszóró eszközt ejtettem két rendőrsorfal közé.”

Két évvel ezelőtt azonban ő maga is másképp jellemezte akcióját.

Én nem dobáltam meg a rendőröket, én egy füstgránátot dobtam – nagyon sok másik emberrel egyetemben – a rendőrök mellé

– mondta az ATV-nek.

A Facebook-oldalán pedig így fogalmazott:

„A tegnapi tüntetésen eldobtam egy veszélytelen, játék- és buliboltban is kapható füstképzőt, miután a rendőrök felszólítás nélkül lőtték a könnygázt fiatal és idős emberek arcába, akik köhögőrohamban, bevérzett szemekkel estek össze, vízért kiáltva. Én a tetteimért minden felelősséget vállalok.”

Decemberben egyébként 1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott az ügyészség Fekete-Győr András büntetéseként.

A múlt héten Donald Trump amerikai elnök támogatóinak egy csoportja betört a Capitolium épületébe. Az erőszakos megmozdulás miatt öten életüket veszítették. A hazai baloldal is felhördült a történtek miatt, sokan azt vizionálják, hogy majd a fideszesek is így fogadják a vereséget 2022-ben, ha a szivárványkoalíció meg tudja nyerni a választást.

A hírek szerint eddig 70 ember ellen emeltek vádat az ostrom miatt.

Megkerestük a balos pártokat, hogy ha ennyire elítélik az amerikai történéseket, akkor vajon elítélik-e Fekete-Győr András tettét is.

Így lenne logikus, persze tudjuk, hogy a baloldal nem a következetességéről híres.

Eddig nem kaptunk választ, de ha megjön, természetesen arról is beszámolunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére