Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mától Szaloniki is le van zárva

MTI

2020.10.30. 06:42

Éttermek, játszóterek, múzeumok zárva, éjszaka kijárási tilalom.

A görög kormány tegnap további korlátozásokat, köztük éjszakai kijárási tilalmat vezetett be az ország második legnagyobb városában, Szalonikiben a koronavírus-fertőzéses esetek számában bekövetkező ugrásszerű növekedés miatt.

Az 1,1 millió lakosú nagyvárosban mindenkinek maszkot kell viselnie az összes bel- és kültéri nyilvános helyen, és otthon kell maradnia délután fél 1-től hajnali 5-ig. Minden nyilvános és magánterületen tartandó találkozó tilos, bezárnak a bíróságok, a játszóterek, az antik látnivalók, a múzeumok és a színházak. Az éttermekben csakis elvitelre lehet rendelni.

Az intézkedések annak az egy hónapig tartó „akciótervnek” a részei, amelynek elindításáról Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök kormánya döntött.

Akárcsak az első hullám során, amikor is idejekorán cselekedtünk, most is más országoknál keményebben és korábban kell fellépnünk, hogy megelőzzük a legrosszabbat (...), és enyhítsünk az egészségügyi rendszer terhein”

– mondta minisztereinek a kormányfő.

A terv értelmében azok a területek, amelyek a fertőzöttek magas száma miatt a piros zónába tartoznak, vesztegzár alá kerülnek, míg a többi területen, ahol jobb a helyzet, enyhébb intézkedéseket vezetnek be.

Görögország tavasszal sikeresen vette fel a harcot a járvánnyal szemben a mozgásra és gyülekezésre vonatkozó szigorú korlátozó intézkedéseivel.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) szerdai közlése szerint Görögországban az elmúlt 14 napban átlagosan 90,4 fertőzéses eset jutott 100 ezer lakosra. Ez a negyedik legkisebb arány a 27 uniós tagállam között.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére