Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump faképnél hagyta a CBS riporterét

888.hu

2020.10.27. 12:40

Az elnök egyszerűen fogta magát, és kisétált az interjúról, miután megelégelte a riporter provokatív és részrehajló kérdéseit. Így lett a 60 minutes (60 perc) című műsorból 37 minutes.

 

Az természetes, hogy nehéz témákat érintő kérdésekben nyilatkozik az elnök, az is normális és bevett szokás, hogy kényelmetlen kérdéseket kell megválaszolnia, azonban az már egyáltalán nem korrekt, hogy

Joe Bident arról kérdezik, milyen ízű fagylaltot eszik, míg Trumpra prédaként tekint a demokrata sajtó.

Már az interjú legelején várható volt, hogy nem békés, baráti beszélgetés kerekedik belőle, ami – lássuk be – rendben is van a választás végső hajrájában. Azonban az itt tapasztalt támadás mértéke sokak tűrőképességét meghaladná. Nézzük az elejét:

Készen áll néhány nehéz kérdésre?”

– kezdte Lesley Stahl, előrevetítve a beszélgetés hangvételét. Trump annyit reagált: „Csak legyen fair!”

„Akkor az rendben van, ha nehéz kérdéseket teszek fel?” – kérdezett vissza Stahl, és Trump erre adott reakciója mindent elmond: „Nem, nincs rendben” – szögezte le.

Legyen fair, Bidennek sem tesz fel nehéz kérdéseket!”

Az interjút nézve Stahl gyakorlatilag végig támadta az elnököt, számonkért rajta dolgokat, helytelenül idézett tőle, félrevezetően kiforgatta a szavait.

Igazából nem interjú volt, hanem kihallgatás,

ahol úgy tekintett a riporter az alanyra, mintha bírósági tárgyaláson lenne. Az elnök ismételten felhívta Stahl figyelmét arra, hogy nem korrekt, amit csinál, és nagyon negatív a hozzáállása, de ő ezt figyelmen kívül hagyta.

Csak egy zárójeles megjegyzés. Amikor Trump felhozta Hillary Clinton esetét, amikor is a legfelsőbb bíróság bekérte a korábbi demokrata elnökjelölt e-mailjeit, ő pedig ezután kitörölt 33 000, igen, harmincháromezer (!) levelet, Stahl csak annyit reagált: „Miért beszélünk még mindig erről?” Az emberek szerinte nem ez alapján szavaznak, meg különben is, Hillary most nem indult Trump ellen, szóval nem is érdemes beszélni róla. (Mert, ugye, ha valaki nem indul az aktuális választáson, akkor nem probléma, ha megsemmisíti lehetséges bűnei bizonyítékát, miután azt bekérték. Ez egyértelmű.)

Az interjú végén teljesen jogos volt Trump felháborodása, és hogy nem volt hajlandó tovább tűrni, hogy így kezeljék.

Szerintem elég lesz. Elég lesz ennyi egy interjúhoz. Menjünk.”

Ezzel a mondattal felállt, és kisétált a stúdióból.

Az interjú itt nézhető meg:

Moments from 60 Minutes' interview with President Trump

This week on 60 Minutes, correspondent Lesley Stahl interviewed President Donald Trump and Vice President Mike Pence. It is the fourth time Stahl has interviewed Mr. Trump and her second sit-down with Pence. Stahl first interviewed the pair in 2016 after Mr. Trump announced Pence as his running mate.

A Carl Higbie által vezetett Saturday Report című műsorban szombaton tárgyalták az esetet. Chrissy Clark, a Washington Free Beacon újságírója és Colby Hall, a Mediaite alapítója fejtette ki véleményét.

Hall szerint ez egy jó lehetőség volt a műsor nézettségének növelésére, miután Trump ki is posztolta az ominózus befejezést. Szerinte a kérdések nem voltak nagyon problémásak a többi újságíró kérdéseihez képest, de túl sokat nem tanulhattunk az interjúból. Úgy vélte,

ahhoz pedig minden joga megvan, hogy kisétáljon egy ilyen helyzetben.

Clark ezzel szemben hevesen tiltakozott a kérdésekkel kapcsolatban, szerinte Amerika elnökének fontosabb dolga is lenne, mint hogy egy újságíró nevetséges kérdésekkel zaklassa. Az a kettős mérce pedig, amely Biden és Trump esetében működik, elfogadhatatlan. Nem korrekt ennyire különböző hozzáállást tanúsítani a két jelölt irányában, Trumpot pedig jogtalanul szedi szét a sajtó, mert gyakorlatilag mindegy, mit csinál, úgyis kritizálni fogják érte. Clark valójában azt a kérdést tette fel, hogy

egyáltalán mi értelme van interjút adni ilyen riportereknek, ha a céljuk mindössze annyi, hogy besározzák az elnököt.

Az erre vonatkozó részt 1:41:20-nál találják:

Saturday Report (10/24/20)

Newsmax TV -- leading 24/7 cable news channel with live, breaking news, latest from Washington, NY and Hollywood!

(Fotó: CBS News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére