Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Völgyesi a 2006-os rendőrségi terrorról: „Gyurcsány a felelősségét nem tagadhatja le.”

Horváth K. József

2020.10.24. 16:20

Gyurcsány tovább tagad a 2006-os októberi rendőrségi terrorral kapcsolatban.

A Gyurcsány Ferenccel nagyon jó viszonyt ápoló youtuber Osváth Zsolt, aki nyilvánvalóan segítségére van az exkormányfőnek a fiatalokhoz való eljutás megkönnyítésében a 2022-es választásokra készülve tette föl neki a következő kérdést. (Kb 11.perctől)

„Miért lőttetek emberekre? Sőt, azt mondják, hogy konkrétan Te adtad ki erre a parancsot.

„Gyurcsány vicceskedve válaszolt:

Ez egy hülyeség, Zsolt. Szóval ne szórakozzál.

Szerinted, aki azt hiszi magáról, hogy érti hogyan kell tömeget kezelni, oszlatni, hogy milyen eszközöket kell bevetni… Nem értünk hozzá. A miniszterelnöknek egy dolga van ilyenkor, hogy azt mondja a rendőrségnek, azt nyilván mondtuk is, minden miniszterelnök mondja, hogy tartsátok fönn a törvényes rendet.”

Gyurcsány tehát még most is egyértelműen a rendőrségre hárítja a felelősséget a 2006 október 23-án történ véres eseményekkel kapcsolatban, amikor békés tüntetőkre rontott rá a rendőrség lovasroham, kardlapozás, szemkilövetés kíséretében.

Ezzel a kérdéssel megkerestük Völgyesi Miklóst, nyugalmazott főbírót, aki részt vett 2006. szeptemberi és októberi erőszakos megmozdulások okainak, hátterének, következményeinek feltárására létrehozott vizsgálóbizottság, a Balsai-bizottság munkájában.

Megkérdeztük tőle, mit szól ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc még mindig a rendőrségre hárítja a felelősséget az ügyben, ezzel mossa kezeit az ártatlan emberek terhére elkövetett brutalitások tekintetében.

Völgyesi a 888-nak határozottan leszögezte azt, amiről korábban a Kossuth Rádiónak is beszélt, hogy „nem igaz” az, amit Gyurcsány állít.

Kiemelte: „Az akkor hatályos magyar Alkotmány előírta, hogy a magyar miniszterelnök, amennyiben a közvetlenül neki alárendelt szervek működésében rendellenességeket, törvénysértéseket tapasztal, azonnal intézkedési kötelezettsége van. Ez egy alkotmányos kötelezettsége.

Minden úgy történt, ahogy Gyurcsány a rendőrségi vezető partnereivel közölte és az ő szándékainak megfelelően történt.”

Völgyesi emlékeztetett rá, hogy az akkor hivatalában lévő köztársasági elnök, Sólyom László, 2007 szeptember 11-én a parlament őszi ülésszakának nyitónapján megjelent a parlamentben és ezzel az üggyel kapcsolatban felszólalt. Elmondta, hogy a magyar rendvédelmi szervek nem álltak a feladatuk magaslatában, kifejezte azt a véleményét, hogy fiatal magyar demokráciánknak próbatétele lesz, hogy a szörnyű őszi eseményekért a politikai és rendőri vezetők bíróság elé kerülnek-e, felelősségre vonásukra sor fog-e kerülni. És kifejezte azt az aggodalmát és feltételezését, hogy ez nem fog megtörténni. Völgyesi rámutatott, ez a köztársasági elnöki beszéd olyan relevanciával bírt, hogy Lendvai Ildikó, aki akkor az MSZP parlamenti frakcióvezetője volt, elképesztő kirohanást rendezett a köztársasági elnök ellen, aki ezek után fölállt és távozott a parlamentből.

Völgyesi főbíró aláhúzta:

„Gyurcsány a felelősségét nem tagadhatja le.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére