Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

888

2020.09.30. 19:59

A nap, amikor bejelentették, hogy hatalmas béremelésre számíthatnak az orvosok, amikor a szenátus másodszor is megszavazta, hogy Trianon napja legyen ünnep Romániában, és amikor elkészült az Európai Bizottság valótlanságoktól hemzsegő jogállamisági jelentése.

Az Origo információi szerint a kormány ma az orvosi kamara javaslatairól tárgyalt. A portál úgy tudja, hogy a kormány hajlik a kamara javaslatainak elfogadására.

Az orvosok béreit megduplázzák, 120 százalékos emelés jöhet.

A hálapénz tiltására az orvosi kamara a büntető törvénykönyv módosítását javasolta, a hálapénz elfogadását és egy bizonyos összeg felett annak adását is büntetőjogilag szankcionálná. A mai kormányülés elején a miniszterelnök javasolta a kormánynak, hogy vegyék napirendre a kamara javaslatát.

Ha a képviselőház is rábólint, hatályba lép a Trianon-törvény.

A román szenátus szerdán változatlan formában ismét megszavazta az államfő által megfontolásra visszaküldött Trianon-törvényt, amely ünnepnappá nyilvánítja június 4-ét, a Magyarországot területe kétharmadától megfosztó békeszerződés évfordulóját.

Klaus Iohannis felülvizsgálati kérelmében azt kifogásolta, hogy a több szakértő és civil szervezet által bírált törvénytervezet autentikus és tartalmas közvita nélkül született, ezért a jogalkotási folyamat újrakezdésére, történészek, kutatók, a civil szféra bevonására kérte fel a parlamentet.

Varga Judit szerint egy abszurd és valótlan jelentésről van szó.

Szerdán megjelent az Európai Bizottság első éves jogállamisági jelentése, az anyagot két uniós biztos hivatala állította össze: az igazságügyért felelős Didier Reyndersé és a jogérvényesülésért felelős Vera Jourováé.

A Magyarország elleni nyílt politikai támadásként is értelmezhető jelentést az elsők között kommentálta Varga Judit igazságügyi miniszter.

Az Európai Bizottság ma megjelent 2020-as jogállamisági jelentése abszurd és valótlan, így nem szolgálhat alapul semmilyen jogállamisági vitához az Európai Unióban”

– írta a magyar politikus a Facebookon, hozzátéve, hogy a jelentés koncepciója és módszertana elhibázott, forrásai kiegyensúlyozatlanok, tartalma megalapozatlan.

 

. .

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére