Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács Zoltán a migrációs csomagról: A segítséget vigyük oda, ne a bajt hozzuk ide

MTI

2020.09.23. 15:30

Az államtitkár finoman bírálva a csomagot diplomatikusan megjegyezte, hogy Magyarország eddig 360 milliárd forintot költött a határvédelemre, és lassan fizetni kellene.
Szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy a kormány a 2015-ös migrációs válság óta több mint 1 milliárd eurót – 364 milliárd forintot – fordított Magyarország és az EU határainak védelmére, amire Brüsszel egy fillért sem adott”

– mondta az államtitkár Ursula von der Leyen mai migrációpaktum-javaslata kapcsán.

BREAKING Leyen bemutatta az új migrációs paktumot

A migrációs kihívás tekintetében a tagállamok eltérő helyzete, valamint a migrációs nyomás változásai miatt az Európai Bizottság a tagállamok rugalmas együttműködésének rendszerét javasolja – mondta Ursula von der Leyen. Az elnök szeretné felgyorsítani az eljárások folyamatát, ezzel is csökkentve a táborok túlterheltségét. Ahogy fogalmazott: „Az uniós bizottság javaslata kiigazított és gyorsabb eljárásokat határoz meg.”

Kovács Zoltán kifejtette, hogy Magyarország kormányának álláspontja a migrációval kapcsolatban 2015 óta egyértelmű és változatlan, álláspontját és javaslatait 2015 szeptembere óta több alkalommal ismertette a kabinet.

Az államtitkár szerint a fő cél az lenne, hogy arról legyen szó, hogyan tarjuk a migránsokat az Európai Unió határain kívül, nem pedig hogy mit csináljunk velük, ha már itt vannak.

Ehhez arra van szükség, hogy olyan együttműködést alakítsanak ki a migránsokat kibocsátó országokkal, ami megfelelő életkörülményeket biztosít ahhoz, hogy az emberek ne legyenek kénytelenek elhagyni a hazájukat.

Azaz a segítséget vigyük oda, ahol arra szükség van, ne pedig a bajt hozzuk Európába”

– mondta.

A kormány azt gondolja – tette hozzá –, hogy a kontinens határait meg kell védeni: létre kell hozni Európán kívül hotspotokat, és ott feldolgozni a kérelmeket; biztosítani kell, hogy az EU és a schengeni övezet külső határai minden szakaszon teljes biztonsággal védve legyenek.

„Az a célunk, hogy az európai uniós tagországok támogassák egymást a fenti feladatok ellátásában. Magyarország a kötelező elosztást nem támogatja, ugyanakkor megvédi a közös határokat, és azt várja el, hogy erre a célra ugyanannyi támogatást kapjon, mint más, külső határokat védő schengeni országok” – hangsúlyozta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére