Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888

2020.09.22. 19:59

Orbán Viktor móreste tanította a jobbikos Jakabot | Varju László ismét lejáratta magát | Már csak 10 napos karantén vár a külföldről érkezőkre | 200 ezer eurót fektet a „cseh Soros” a Telex elindításába

Íme, a párbeszéd a parlamentből:

Jakab Péter:

„A veszélyeztetett munkahelyek érdekében vállalja át a kormány a bérek 80 százalékát. Az átlag alatt kereső magyar munkavállalókat mentesítsék a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Magyarán: hagyjanak több pénzt a szegényebbeknél.”

Orbán Viktor válasza:

„A baloldal jobbikos jelöltje [Bíró László] 2014 és 2016 között egy szociális szövetkezetet vezetett. Ötvenmilliós támogatást kapott azért, hogy munkahelyeket teremtsen. A céget végül bedöntötték, a varrónők munkabérét ki sem fizették, futhattak a bérük után. Na, ennek kell véget vetni Borsodban.”

Azt gondolom, mindez önmagáért beszél. Jakabék nemhogy eldugták volna ezt a minősíthetetlen magatartást tanúsító embert, aki az időközi választási kampányban Budapestet judapestezte, és a zsidókat tetűcsúszdával gúnyolta, hanem még pofátlanul, mint afféle mintaembert, képviselőjelöltként kirakatba is állították. S a többi baloldali párttal egyetemben akkor is ragaszkodtak a jelöltségéhez, amikor már kiderültek róla a fenti vállalhatatlan aljasságok.

A baloldal már jól ismert szabadidős bohóctagozatának egyik vezető egyénisége, Varju László most a Parlamentben járatta le magát és pártját (DK) ország-világ előtt. Történt ugyanis, hogy Varju a szájmaszkját, amin egy európai uniós és egy magyar zászló látható, fordítva helyezte fel.

Az esetre Kocsis Máté fideszes országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet a Facebookon még hétfőn.

Azt nem tudjuk, hogy Varju László szimplán csak rosszul tette fel a védőfelszerelését, vagy nincsen tisztában a magyar nemzeti lobogójával. Csupán remélni tudjuk, hogy az előbbi...

Kedden 11 órakor megtartotta szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs.

Kiss Róbert rendőr alezredes kiemelte, hogy a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet hétfőn hatályba léptetett módosítása értelmében a Magyarországra személyforgalomban érkező magyar állampolgároknál a korábbi 14 nap helyett 10 napra rendelik el a hatósági házi karantént vagy a kijelölt karantént.

Hozzátette, a magyar állampolgársággal nem rendelkezők Magyarország területére személyforgalomban kizárólag az illetékes rendőrkapitányság által kiadott engedély birtokában léphetnek be, és velük szemben is tíznapos karantént rendelnek el.

 

Müller Cecília országos tiszti főorvos arról beszélt, hogy a vírus jelenleg a 20 és 29 év közöttiek körében terjed a leginkább, ezért van szükség a szórakozóhelyek bezárására 23 órakor.

A V4NA szúrta ki, hogy a Telex.hu a Facebook oldalán dicsekedett a jó hírrel, hogy hamarosan 200 ezer eurónyi támogatás érkezik Csehországból. Méghozzá a Zdenek Bakala tulajdonában álló Economia kiadótól, akit csak „cseh Sorosnak” neveznek.

A távozott indexesekből álló, még el nem indult hírportál a Telex, közösségi oldalán azt is írta, hogy az egyik legnagyobb cseh médiavállalat által felajánlott pénz egyelőre még nincs a számlájukon, csak a „szándék kinyilvánításáról van szó”.

A hírügynökség szerint a cseh vállalkozó Soros György amerikai tőzsdespekulánssal is kapcsolatba hozható. 2007-ben együtt szerepeltek egy konferencián, amelyet a Policy Association for an Open Society szervezett. Ezen kívül Bakalától sem áll távol a filantrópia.

Bakala alapítványa 2007-ben azért jött létre, hogy tehetséges fiataloknak biztosítson külföldi egyetemekre ösztöndíjat.

A portál szerint azonban,

az alapítvány Soroshoz köthető nem kormányzati szervezeteket is támogat, mint például a Közép-Európai Aspen Intézetet

(The Aspen Institute Central Europe). A szervezet 2019-es éves beszámolójában a Bakala Alapítvány az első helyen van feltüntetve, de az The Aspen Institute és az The Aspen Institute Germany is meg van említve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére