Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Montenegró már fellélegzett: megnyíltak a strandok

888, MTI

2020.05.16. 15:19

Újra visszatér az élet.

Montenegró nyitott egyelőre a hazai turisták felé, és pénteken megnyitotta a strandokat, hamarosan pedig a határait is megnyitja, hogy a külföldi turisták is beléphessenek a koronavírus-mentes övezetként hirdetett nyaralóhelyre.

Montenegróban majdnem két hete stagnál a fertőzöttek száma, összesen 324 fertőzöttet vettek nyilvántartásba a járvány ideje alatt. Az aktív esetek száma szombaton 4 volt. Az Adria-parti államban pénteken megnyitottak a strandok, a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok, és a visszavonták az éjszakai kijárási tilalmat is.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 2218-ról 2236-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. A hivatalos szervek szerint a járvány terjedésének megakadályozásában az országhatárokon végzett egészségügyi ellenőrzés segített a legtöbbet, hiszen így nem tudtak belépni Boszniába azok, akik koronavírus-fertőzés jelét mutatták, és nem tudtak másokat megfertőzni.

Szlovéniában szombatra 1464-ről eggyel, 1465-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. A szlovén kormány engedélyezte az ötven fő alatt tömeges rendezvényeket, de csak abban az esetben, ha a résztvevők betartják a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket. Olyan tömegrendezvényeket, például koncerteket vagy bulikat, ahol nem lehet biztosítani a szükséges távolságot, továbbra sem lehet tartani, és a sporteseményeken sem vehetnek részt nézők.

Horvátországban eggyel, 2222-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma szombatra. Horvátország a koronavírus-járvány ellenére valószínűleg hamarosan megnyitja határait a turisták előtt, s mobiltelefonos alkalmazást vezet be beutazásuk meggyorsításának elősegítése érdekében. Zoran Milanovic horvát elnök közölte: országa minden turistát tárt karokkal vár az idén is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére