Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: a bankoknak, a multiknak, a politikai pártoknak és az önkormányzatoknak közösen kell viselniük a terheket

888.hu

2020.04.04. 11:56

Rendkívüli kormányinfót tartott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely a sajtótájékoztatón megerősítette azt, amire Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában már utalt, vagyis hogy az egészségügyi dolgozók

a nyár elején bruttó 500 ezer forintos juttatást kapnak.

Ez nagyjából 70 milliárd forintba fog kerülni a központi költségvetésnek.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte, ez a pluszjuttatás nem befolyásolja a kormány azon tervét, hogy novemberben 20 százalékos béremeléssel segítse az egészségügyi szakdolgozókat, valamint a védőnőket.

Gulyás Gergely elmondta, a kormány a járvány elleni védekezéshez egy olyan alapot fog létrehozni,

amelybe összesen 663 milliárd forintot csoportosítanak át.

A közös teherviselés jegyében ebbe az alapba a politikai pártoknak az év hátralévő részére érvényes állami támogatásuk 50 százalékát kell befizetniük, ez összesen 1,2 milliárd forint többletforrást fog eredményezni a járvány elleni küzdelemben.

A multikra egy korábban már bevált adónemet fognak kivetni, ami 36 milliárd forint bevételt fog jelenteni, míg a bankok összesen 34 milliárd forinttal kell, hogy hozzájáruljanak a közös teherviseléshez.

Mindent egybevetve ez az alap 663 milliárd forintot fog tartalmazni.

Gulyás Gergely arra is kitért, hogy az eddigi járvány elleni intézkedések 380 milliárd forintot vettek ki a központi költségvetésből.

A másik alap, amiről a miniszter beszélt, az újjáépítéshez szükséges alap, amely a minisztériumoktól elvont 922 milliárd forintból, valamint a nemzeti foglakoztatási alap 423 milliárd forintjából áll össze

egy 1345 milliárdos keretté.

Gulyás Gergely szólt a munkanélküliségről is, az adatok szerint 30 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma, a korábbi 70 ezer szabad munkahelyek száma pedig 40-50 ezerre csökkent.

Április elejétől napi 4 ezer ember veszítette el a munkáját

– húzta alá a politikus, aki a kormány hamarosan bejelentésre kerülő gazdasági tervéről elmondta, hogy a rendszerváltás óta nem volt ilyen jelentőségű gazdaságélénkítő csomag Magyarországon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére