Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négykor kezdünk a portugálok ellen, az olimpiai selejtezőhöz már a döntetlen is elég lenne

Horváth Tamás

2020.01.22. 14:26

Az Eb-elődöntőhöz viszont nyerni kellene.

Mint ismert, tegnap este a magyar férfi kézilabda-válogatott 24-18-ra kikapott a társházigazda Svédországtól az Európa-bajnokság 2. középdöntős csoportjában.

A skandinávok elleni vereséggel eldőlt, hogy a mieinknek már csak Portugália legjobbjai ellen lesz esélyük arra, hogy kiharcolják az olimpiai selejtezőt és/vagy az Eb-elődöntőbe jutást.

A képlet egyszerű:

  • amennyiben legalább 1 pontot szerzünk (döntetlent érünk el) a szerdán 16 órakor kezdődő találkozón, akkor kvalifikáljuk magunkat a 2020-as tokiói olimpia selejtezőtornájára.
  • Ha még ennél is jobb eredményt érünk el, azaz legyőzzük a portugálokat, akkor az Európa-bajnokság elődöntője is meglehet – ehhez az is kell, hogy a norvégok megverjék a szlovénokat (kezdés: 18.15).

Szita Zoltán öröme a dánok elleni mérkőzésen. | Fotó: MTI

Azonban fontos leszögezni, hogy akkor sincsen világvége, ha 0 ponttal (vereséggel) zárjuk a Eb középdöntős szakaszát, ugyanis a magyar válogatott teljesítménye már eddig is minden várakozást felülmúlt, a torna kezdete előtt nem sokan fogadtak volna arra, hogy egy meccsre leszünk az olimpiai selejtezőtől és az Eb-elődöntőtől.

Az Európa-bajnokság előtt a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) nem fogalmazott meg konkrét célokat a csapattal szemben, ezzel sikerült levenni a terhet a vállakról.

Reméljük, ma délután is felszabadultak lesznek azok a vállak, s akkor bármi megtörténhet.

MAGYARORSZÁG – Portugália (16 óra, tv: Sport 1)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére